Tretje peš romanje molivcev za duhovne poklice na Ptujsko goro -18.5.2019

Kar delaš z veseljem, ni težko.  Če pa imaš pred seboj jasen  namen in cilj, potem se volja in vztrajnost pomnožijo. Prehoditi 30km, ni kar tako. Vstati v soboto ob 3,30h, se ne dogaja pogosto. Vse to žrtvuješ, če želiš doživeti nekaj lepega  in vse to darovati za nekaj posebnega.  Te lepote dneva  smo bili deležni vsi romarji  molivci  (okrog 30), ki smo se to jutro, ob 5,45h  zbrali pri SLOMŠKU v mariborski stolnici okrog  s.Štefke Klemen. Po kratki molitvi za družine in duhovne poklice ter  blagoslovu za srečno  pot, smo krenili po ulicah Maribora , preko  Betnavskega gozda do Razvanja. Tukaj smo doživeli topel, prijateljski sprejem in pogostitev radodarnih gospodinj. Še kratka molitev in pesem ter zahvala za pogostitev in zopet smo korakali dalje, proti Hočam. V cerkvi sv.Jurija,  smo bili deležni duhovne hrane. Pričakali so nas g. dekan, Lojze Petrič in članici molitvene skupine. Molitvam za dobre družine, za nove duhovne poklice in stanovitnost poklicanih, smo dodali še pesmi , g. dekan pa nam je  na kratko predstavil zavetnika, sv.Jurija in njihovo cerkev. V tej župniji je zraslo že kar nekaj duhovnih poklicev. Hvala Bogu.  Po blagoslovu  z željo,  da nas spremlja  božje varstvo, smo  krenili na pot. Pot proti Račam smo izkoristili za molitev, za osebno razmišljanje, za klepet , za povezovanje in spoznavanje  novih prijateljev. Naša romarska druščina je bila vesela, polna življenja, saj so se  našemu  romanju, ki postaja tradicionalen, letos v lepem številu pridružili tudi mladi in njihove družine.  Bravo mladi, ki se zavedate, da brez duhovnika  ni sv. maše, ni sv. evharistije, ni zakramenta spovedi, ni sv.birme…

V Račah smo zopet doživeli velikodušni sprejem in obilno pogostitev  sladkih dobrot. Sledila je  molitev in prošnje za duhovne poklice,  pesem,  zahvala gostiteljem  in blagoslov za srečno nadaljevanje poti proti Cirkovcam. Gospod je bil z nami! To  smo občutili na vsakem koraku. Vreme, idealno za hojo, dobra volja in nobenih težav pri hoji tudi po 20km. Aleluja! Cirkovce na obzorju! Le kdaj  smo prehodili vse te  km?  Z molitvijo častitljivega dela  RV smo korakali proti cerkvi Marije  Vnebovzete. Pričakali so nas nasmejani g. župnik Janko Strašek  in cela vrsta domačinov, ki so nam pripravili pravo pojedino. Hvala vam dobri ljudje, ki veste kaj potrebuje lačna, popotna duša in telo. V Cirkovcah smo  pri Mariji skupaj z g. župnikom  molili za duhovne poklice in dobre družine. Prejeli smo tudi blagoslov za srečno pot. Po nekaj metrih poti, pa smo na obzorju že občudovali naš cilj – CERKVICO PTUJSKOGORSKE MATERE BOŽJE.  A prehoditi je bilo potrebno še 7 km. Naše romanje smo zaključili zbrani okrog  oltarja pod  Marijinim plaščem. Vso našo utrujenost  in bolečine smo darovali na ta oltar za  dobre družine in nove duhovne in redovne poklice. Zahvalili pa smo se tudi za čudovit romarski dan ter  za vse dobre ljudi, ki so nas razvajali med potjo.

‘Gospod, ko prosimo za duhovne poklice, se moramo zavedati , da smo vsi skupaj- kot občestvo – odgovorni za molitev, za  posredovanje vere  mlajšim rodovom  in vsem  ljudem okoli sebe; vsi smo poklicani, da smo misijonarji v svojem vsakdanjem življenju, da smo prenašalci Jezusove Ljubezni, ki je vir in opora naše medsebojne ljubezni. Gospod, predrami nas, da se bomo bolj živo zavedali te resnice’.

Zofka Frank