Piknik članov ŽPS Dravograd

In poklical je dvanajstere ter jih po dva in dva začel pošiljati in jim je dal oblast nad nečistimi duhovi.” (Mr 6, 7)

Tako kot je Jezus pred davnimi leti poslal učence na neznano pot oznanjati evangelij, resnico, tako smo tudi vsi kristjani poklicani, da vsak dan na svoji poti pričujemo za Resnico, za Božjo besedo.  Posebej se te odgovornosti zavedamo člani Župnijskega pastoralnega sveta. Poleg rednih sej, pomoči v župniji in nenehnega razmišljanja o prihodnosti župnije, je prav, da kdaj pa kdaj skupne trenutke preživimo tudi drugače in se na tak način spoznamo še na drugačen, bolj oseben način. Tako smo se na lepo sobotno julijsko popoldne zbrali na domačiji Polaner.

Ob prijetnem klepetu, pripravi jedi in gostoljubnosti domačih, skoraj nismo opazili nevihte, ki se nam je približala. Hitro smo se zatekli v prijetno zavetje domače hiše in večer do konca preživeli na suhem. Zvečer se nam je pridužil tudi g. župnik, ki je bil čez dan zadržan zaradi krsta, poroke in svete maše.

Člani ŽPS se zavedamo, da bomo lahko “po dva in dva”, kot skupnost, pričevali samo, če bodo naše vezi pristne, brez igre in iskrene. Veselimo se, da nas Gospod kliče v svoj vinograd in uporablja naše roke, besede in dejanja za rodovitnost svoje zemlje. Sveti Duh pa nam pomagaj, da bi svojo poklicanost opravili po svojih najboljših močeh in da nam bo veliko ljudi pri tem pripravljanih pomagati.

Marko Kocuvan