Pismo staršem ob koncu verouka – župnija Dravograd

Ob koncu verouka je župnik Igor s sodelavci pri katehezi in petju napisal kratko pismo staršem v kateri jih je skupaj z otroci povabil na ‘lepo nedeljo’, ki bo to nedeljo ob 9.30. Po maši še procesija in nato družabno srečanje s tombolo (nagrada polet z letalom za dve osebi nad Koroško)

 

”Slávi, moja duša, GOSPODA,
vsa moja notranjost njegovo sveto ime.
Slávi, moja duša, GOSPODA,
ne pozabi nobenega dejanja njega,
ki odpušča vso tvojo krivdo,
ki ozdravlja vse tvoje bolezni,
ki iz jame rešuje tvoje življenje,
ki te krona z dobroto in usmiljenjem,
ki tvoja leta nasičuje z dobrinami;
kakor orlu se obnavlja tvoja mladost.”(Ps 103)

 

Cenjeni starši.
S tem kratkim pismom bi se Vam v imenu vse župnije želel zahvaliti za vse, kar ste kot starši doprinesli za uspešno veroučno leto. Marsikaj smo doživeli v tem letu, od prvih pokrižanj najmlajših, do navdušenja nad božjo besedo, nad razočaranji večjih, ki še niso spoznali, kaj pravzaprav hočejo z vero v življenju početi (spoznanje gotovo pride pravi čas po delovanju Sv.Duha). V tretjem razredu je bilo najživahnejše, saj nas je zaposlovalo prihajajoče prvo srečanje z Jezusom pri sveti spovedi in svetem obhajilu. Drugi razred je pokazal izjemno veselje do petja, saj so glavni nosilci otroškega zbora. Posebej moram pohvaliti starše prvih petih razredov. Posebej pa starše otrok iz otroškega zbora. Toliko lepega sodelovanja, voženj otrok na vaje in nastope..pravi prijatelji smo postali in gremo 28.junija za nagrado na končni izlet.
V višjih razredih je bilo veliko več težav. Otroci pa v obnašanju pogostokrat, kakor da je verouk priložnost za hranjenje lačnih želodcev. Naloge narejene površno ali pa sploh ne, učbeniki pozabljeni doma… No, vse slabo tudi ni bilo. Verjamemo, da bo tudi Bog naredil svoje v srcih vseh, ki so prihajali.
Za novo veroučno leto načrtujemo nekoliko spremenjen verouk. Dogovori in načrti za to že tečejo. Smo vendarle Pastoralna zveza župnij in marsikaj bomo morali narediti povezovalno. Pravi čas boste o tem obveščeni. Pred nami pa je zaključna sveta maša, ki je letos prvič povezana s praznovanjem LEPE NEDELJE.
Tako Vas, dragi starši vabimo, da se te praznične maše ob zaključku verouka s svojim otrokom veroučencem udeležite. Slovesna sv.maša bo 15.6. ob 9.30 uri. Po maši bo procesija, pri kateri Vaš otrok sodeluje. Vsi so prejeli zadolžitev. Pa ga pobarajte, kje in kako vaš otrok sodeluje pri procesiji. Po maši in procesiji se bo zgodilo še družabno srečanje in župnijska tombola (glavna nagrada polet z letalom Avio fun za dve osebi nad Koroško) in RAZDELITEV SPRIČEVAL..
Upamo, da boste vsaj to zadnjo sveto mašo vzeli zares, saj ste otroka k mašam preko leta izjemno slabo spremljali. Mnogi veroučenci niso bili pri maši niti enkrat v celem šolskem letu. Se Vam to zdi prav?
Zato bomo v novem šolskem letu spet uvedli liturgični zvezek s kontrolnimi listki.
Za konec pa še tale misel: Preko poglabljanja sv. maše, Desetih Božjih zapovedi in novih molitev bomo poskušali
graditi naše medsebojno prijateljstvo in seveda prijateljstvo z Bogom tudi v novem veroučnem letu..Verouk nikakor ne more nadomestiti vaše vzgojiteljske vloge. Z veseljem Vam želimo pomagati, ne smemo in ne zmoremo pa nadomeščati vašega deleža. Zato vas vljudno prosimo: molite s svojimi otroki. Molite zanje, pripeljite jih k mašam, navajajte jih na redno spoved ter redno in vredno prejemanje sv. obhajila. Brez vas je verouk le prazno mašilo, nebogljen, pust in otrokom nezanimiv. Hvala, da ste ga nam tudi letos zaupali in pričakujemo vzorno sodelovanje tudi vnaprej.
To nedeljo torej na veselo snidenje. Pričakujemo Vas.
Vaš župnik Igor, Katja, (Breda, Zofija)