Pismo staršem Šentjanž in Šempeter

PISMO STARŠEM ob začetku veroučnega leta 2013/14

Pred nami je novo veroučno leto. Odločili ste se, da tudi letošnje pastoralno leto želite izpolnjevati krstne obljube o krščanski vzgoji vaših otrok. Hvaležni smo za Vašo pripravljenost in angažiranost pri tem lepem starševskem poslanstvu, hkrati pa Vas še naprej prosimo za pomoč in sodelovanje, saj bomo le tako lahko skupaj storili kaj dobrega in vzgojnega za Vaše otroke. Bodite resnično Cerkev v malem tudi pri Vas doma.

Nedeljska sveta maša je srečanje z Jezusom, našim prijateljem in tako temelj naše vere v Jezusa Kristusa. Zato otroke in starše vabimo k rednemu obisku sv. maše. Posebej pa vam želimo približati pomen svete maše z družinsko sveto mašo, ki jo bomo obhajali vsako 3. nedeljo v mesecu v Šempetru ob 9.30 (od oktobra dalje). Pri pripravi družinske maše bo vsak mesec sodeloval en razred.

Letošnje   veroučno leto bomo pričeli s sveto mašo na katehetsko nedeljo, ki bo v nedeljo, 15. septembra ob 8.uri v Šentjanžu. Z veroukom pričnemo v tednu   po tej nedelji.

Srečanja za starše bodo ob torkih (v veroučni učilnici v župnišču v Šentjanžu), po večerni maši, ki je ob 17. uri in sicer:

– za starše letošnjih birmancev (devetošolcev): 24. september 2013

– za starše letošnjih prvoobhajancev (tretješolcev): 1. oktober 2013

– za starše otrok  8. razreda: 12.november 2013

– za starše otrok iz  4. 5. in 6. razreda: 19. november 2013

– za starše otrok iz  1. in 2. razreda: 26. november 2013

– za starše otrok iz  7. razreda: 10. december 2013

Otroci so lepo vabljeni, da tudi letos sodelujejo pri Slomškovem bralnem priznanju. Za osvojeno priznanje preberejo 3 knjige (sposodijo si jih pri verouku in povejo ali napišejo ali narišejo – velja za mlajše, vsebino knjige), za zlato Slomškovo priznanje pa 4 knjige.

Vabljeni, da postanete naročniki revije Mavrica. Revija vsebuje svetopisemske zgodbe, poglablja vero otroka in njegove družine ter nas vzgaja za vrednote. Mavrica izhaja mesečno, cena naročnine je 35€ letno in zajema 10 številk.

Radi prebirajte našo spletno stran: www.jagnje.si

Pozdravljeni torej vsi otroci in starši tudi pri letošnjih veroučnih srečanjih. Ponosno hodimo v Jezusovo šolo, ki nas želi spomniti na pomembne “lekcije” življenja.

                         Igor Glasenčnik – župnik moderator  ter katehistinji Sonja in Katja.