Dravograd – počitnice pri župniku Igorju

Deset dni so se otroci naše župnije lahko preko dneva družili pri župniku Igorju, ko je staršem ponudil varstvo otrok v času njihove delovne odsotnosti ali pa tudi zato, da njihov otrok doživlja nekoliko drugačne počitniške dneve. Nič posebnega, pravi župnik Igor, ko ga pobaramo, zakaj taka odločitev.
Morda so otroci spoznali, da župnik le ni tak ‘bav bav‘ ali tečneš, ampak je lahko prijeten sopotnik v urah, ko so starši zaposleni ali želijo otroka zaupati še komu, ne le starim staršem ali prijateljem v ‘skrb in breme’.
In kako so preživljali dneve pobaramo župnika? Najvažnejše je bilo, da smo bili skupaj, od jutranjih ur pa do popoldneva, da smo doživljali in gradili drug drugega ter naše prijateljske odnose. Važno je bilo, da smo se skupaj igrali in nikogar izključevali kot se to rado pri igri otrok dogaja. Bili smo skupaj pri zajtrku, jutranji daljši molitvi v cerkvi, spoznavanju posebnosti naše cerkve in umetnin v njej, bili smo skupaj pri pripravi kosila in pri mizi, skupaj smo ustvarjali. Niso manjkale niti tekmovalne igre, ki so bile nekoč sila popularne, pa jih današnji otroci sploh ne poznajo. Bili smo na obiskih, v knjižnici… Skratka, trudil sem se, da bi nam vsem bilo prijetno drug ob drugem”, pove župnik.
Naša druženja pa smo zaključili z ribolovom in piknikom v naravi pri Polanerju na Goriškem vrhu (pri Leji).

Izkušnja je bila lepa, zanimiva tudi za župnika in gotovo bo nekaj tega utripa poneseno v otrokovo odraščanje, kot lep spomin in izkustvo.

Hvala staršem, da so zaupali otroka v varstvo in s tem otroku polepšali počitniški čas”, še dodaja župnik Igor.

Tudi starši so se na zaključnem pikniku skupaj z otroci takole zahvalili: ”Dragi g.župnik. Zelo smo vam hvaležne in vesele, da smo lahko nekaj počitniških dni pri vas tako lepo preživele. Da ste svoj dragoceni čas, namenili za varovanje nas. V molitvi , igri, pohodih, pogovorih, pesmi je čas tako hitro minil. Marsikaj smo prvič slišale in videle, in vse si dobro smo zapomnile. Upam da nismo preveč poredne bile, da drugo leto lahko morda pridemo še. HVALA VAM ZA VSE. Tudi za dobra kosila in zajtrke, vse sladice in sladoledne poslastice. (Sara, Mojca, Manca, Eva, Lana, Leja, Ajda, Alex in starši). Iskrena hvala še posebej tudi s strani staršev za res lepih brezskrbnih 10 dni. Hvala še enkrat. Nasvidenje in prošnja za prihodnje leto.

Otroci pa so nekaj vtisov strnili v naslednje stavke:

”Zelo lepo je bilo ko smo jedle borovnice in maline. Igrale in skakale ter se igrale z vodnimi baloni. Predzadnji dan smo se igrali s Tadejem in Petro. Zelo lepo je bilo ko smo tekmovale. Igrale smo na kitaro. (Ajda)

”Drugi četrtek sta k nam prišla Tadej in Petra. Igrali smo se odbojko, z vodnimi baloni ter drugimi družabnimi igrami, s slamico in bonboni”. (Eva)

”Pri g. župniku je vedno tako lepo. Igramo se, pišemo, rišemo in tudi jemo maline borovnice in jagode. Včasih igramo in pojemo. Igramo se z baloni, z žogo in s slamicami. Gledali smo tudi televizor in računalnik. Tekmovali smo z baloni po travi, obiskali kmetijo, božali konje, obiskali knjižnico itd..”. (Sara)

Ostali pa so vtise strnili v risbice. Pa seveda so nastale nekatere fotografije.

(a.r.)

20150716_103247 20150716_102929 20150715_121200 20150709_130438 20150709_130335 20150707_121530 20150716_112226Počitnice pri župniku 2015-67 Počitnice pri župniku 2015-41Počitnice pri župniku 2015-51