Postna duhovna obnova za skupine v PZŽD

V ponedeljek, torek in v petek je bila v naši PZŽD duhovna obnova za sodelavce v župnijah. Povabili smo bralce božje besede, pevce in člane ŽPS. Odziv?…no,ja..pričakovan. Duhovni nagovori našega župnika Igorja so nam odstrli marsikatero duhovno plat, katero smo slutili, a zdaj jasneje spoznavali. Tudi molitev pred Najsvetejšim je bila vključena, kratek razmislek za uvod pred podobo trpečega Jezusa s trnjevo krono…in osebno delo s pogovorom. Vsega nekaj in skupek vsega je ostal zapisan v naših srcih. Zdaj bomo tudi k sveti maši prihajali z držo ‘klošarja’, ki si želi novih oblačil (milosti) za svoj vsakdan. Težko je včasih živeti z Jezusom in zanj, a On nam je v pomoč in oporo. Zato tudi smrt ni strašna, saj tolikokrat lahko vstanemo iz grobov svoje ujetosti.

Še nekaj vtisov udeležencev:

”Hvala vam, za zelo dobro duhovno obnovo. Vaše duhovno razmišljanje mi bo pomagalo v vsakdanjem življenju in mašo bom doživljala drugače. Že danes sem jo. Vem, da vam ni bilo vseeno, ker nas je bilo bolj malo, a verjemite, da tisti, ki smo bili, smo vam hvaležni, za vaš čas in trud.Res iskrena hvala in prosim, da bi bila še kdaj kakšna duhovna obnova. Zato naj  vam Bog nakloni še naprejzdravja, veselja in moči,za vaše vsakodnevne obveznosti, ki jih ni malo. Pozdrav-” (Breda Kladnik)

”Rad bi se zahvalil za današnjo izkušnjo. Včasih vsi potrebujemo vzpodbudo. Pri masi ste se opravičili, če slučajno ni bilo v redu. Bilo je! Resnično ste se potrudili. Misli, ki smo jih lahko ponesli na svoj dom je več kot preveč. Na nas in Sv. Duhu pa je, koliko nam bo ostalo in se nas dotaknilo. Meni je bilo všeč in se vam zahvaljujem!” (Marko Kocuvan)
”Tudi jaz želim dodati svoje občutke in zahvalo  za tako lepo pripravljeno Duhovno vzpodbudo.
Tudi zame bo sedaj pomen maše veliko globlji in dotakljiv, čeprav sem tudi sedaj doživljala srečanje z Njim na poseben način. Še kako smo potrebni takšne duhovne vzpodbude in kako nam lahko z dotikom le-te zažari duša in naša molitev  se poglablja, vera Vanj postaja močnejša.Tudi mi moramo slišati glas, s katerim  je Jezus poklical in obudil Lazarja. Premakniti moramo svojo  skalo od groba in vstati,  hoditi za Njim in mu slediti kamor nas On vodi.
Saj smo drugače izgubljene ovce,  ki iščejo …. Razočarana pa zaradi tako slabe udeležbe. Ali je res tako hudo, odpovedati se dvema urama popoldneva in prisluhniti Božjemu glasu..Hvala še enkrat. Se že veselim naslednjega srečanja. (Zofija Mager)

DSC_0343 DSC_0322 DSC_0323 DSC_0324 DSC_0325 DSC_0326 DSC_0327 DSC_0328 DSC_0329 DSC_0330 DSC_0332 DSC_0333 DSC_0334 DSC_0335 DSC_0336 DSC_0337 DSC_0338 DSC_0339 DSC_0340 DSC_0341 DSC_0342