Na drugo postno nedeljo 17. marca je bila pri sv. Magdaleni na Vratih darovana sv. maša, tako kot je navada, da je tu vsako leto  sv. maša na prvo postno nedeljo. Letos za spremembo pa je bila na drugo postno nedeljo tudi z namenom, kot je razložil v uvodu župnik Igor, da bi s tem v tem postnem času  pristopili k  osebni spremenitvi svojih navad in bi vsak ob pogledu na križ in trpljenje Jezusa na njem, prišel do spremembe svojega življenja in poglobljene vere v   Jezusovo in naše vstajenje in večno življenje.

Pred sv. mašo smo zmolili križev pot in se tako poglobili v trpljenje Jezusa Kristusa in prosili milosti za naše odrešenje.

Globoko duhovno nas je to nedeljo nagovorila Božja beseda in evangelij, ki ju je z razlago še poglobil župnik Igor. Bistvo je v tem, da verujemo, da naša domovina je v nebesih in naš cilj je priti v nebesa. Za dosego tega cilja, pa Jezus hoče naše sodelovanje, naš napor ljubezni v našem vsakdanjem življenju in v tem postnem času s spokornimi deli, zakramentom sv. spovedi naše spreobrnjenje k Njemu s pogledom usmerjenim na križ, da ga sprejmemo z ljubeznijo. Trije temelji so nam bili danes  podani, ki jih naj sprejmemo in po njih živimo: Abrahamova vera v Boga, ki je veroval Gospodu, da  mu bo kljub starosti njega in njegove žene dal toliko potomstva kot je zvezd na nebu. Njegovo vero mu je Gospod štel  v pravičnost in  je z njim  sklenil zavezo.

Evangelij pa nam je spregovoril o spremenitvi Jezusa na gori in sicer medtem, ko je Jezus molil, se je videz njegovega obličja spremenil in njegova oblačila so belo sijala in dva moža sta se pogovarjala z njim Mojzes in Elija. Tako se je trem učencem Petru, Janezu in Jakobu  prikazal takšen kot bo videti po spremenjenju v prihodnosti po vstajenju in kot bomo videti mi, potem, ko bomo vstali z njim. Pomembna je molitev, po molitvi nas Bog spreminja in po molitvi  postajamo drugačni – Božji.

Na gori pa so učenci tudi zaslišali glas Boga iz oblaka: » Ta je moj Sin, moj Izvoljenec, njega poslušajte ! Tako je tretji temelj naše spremenitve poslušanje Boga, bolj kot vsakega človeka.

 

Predajmo se v Božje roke v tem svetem postnem času, prisluhnimo v globino svojega srca in poslušajmo Boga, verujmo, v molitvi se zazrimo v križ, ga sprejmimo in na velikonočno jutro bomo skupaj z Jezusom vstali kot novi spremenjeni ljudje.

 

Kar lepo število vernikov se nas je zbralo pri tej sv. maši, ki so jo s petjem tudi obogatile dravograjske cerkvene pevke.Za kratko prijetno podruženje po njej pa sta kot vedno poskrbela ključarja  Danica In Franc.

 

I.K.