Postno srečanje mladih

Mladi smo doživeli še eno lepo postno srečanje. Lepo je, ko pridemo skupaj, ker smo sicer raztroseni od Maribora, Ruš, Celja, Velenja in vse do Ljubljane. Te redke skupne trenutke želimo bogato preživeti.

Tokrat smo razmišljaji ob Jezusovem trpljenju in si vzeli nekaj časa za osebno poglobitev. Vsak je izžrebal postajo križevega pota in ob njej razmišljal. Skupna molitev je bila potem obogatena z izkušnjami, križi in trpljenjem, ki ga doživljajo mladi danes. Težko je najti osebo, ki bi ji lahko v polnosti in iskreno zaupal. Ta skupina želi postati ravno to – varno in prijateljsko okolje. Čutiti je bilo, da je vsak naslonil svojo glavo na Jezusovo ramo. Želimo si osebnega stika z Jezusom.

V drugem delu pa smo se ustavljali ob odlomkih krutega, a realnega filma o zadnjih urah Jezusovega življenja – Kristusov pasijon. Veliko vsebine in skrivnosti je v tem filmu. Skušali smo jih nekaj razkriti. Mladi so začutili noro Jezusovo daritev za nas, za vsakega od nas, tudi tebe, ki to prebiraš. Z mnogimi mislimi v srcu smo se poslovili in se odpravili na praznovanje Gospodovega dne in še dolgo v noč premišljevali o doživetem. Bogu hvala!