Postno srečanje mladih

Nahajamo se v sredini posta. Na Jezusovo trpljenje, smrt in vstajenje se želimo pripraviti tudi mladi. V tem pričakovanju smo skupaj preživeli celoten sobotni popoldan.

image003

Srečanje smo začeli ob križu in razmišljajo ob trpljenju dragega Jezusa. Kaj vse je moral prestati za nas, iz ljubezni do nas! In še enkrat bi to storil, če bi bilo potrebno!

Najprej so nam animatorji voditelji (Petra, Katja, Vanja in Marko) pripravili razmišljanje o križevem potu. V postaje so vpletali preizkušnje svojega življenja in nam s tem dali zgled. Pokazali so, da nismo samo mi preizkušani. Pripovedovali so kako so oni našli pot iz križev življenja. Spodbudili so nas, da pred prazniki obiščemo spovednico in se osvobodimo svojih slabosti. Ni ga večjega čudeža v življenju, kot je odpuščanje še tako velikih grehov. Jezus je resčudovit! Križev pot so spremljale zgovorne fotografije in izbrani videi. Nekateri smo si delali zapiske, drugi smo jokali, tretji samo obsedeli in obnemeli. Bilo jo močno!

V drugem delu smo se ustavili ob Duhovnih delih Božjega usmiljenja. Ugotovili smo, da se že sedaj trudimo in nekatera od 7 del že izvršujemo. Vzpodbujeni smo bili, da se še bolj trudimo živeti po teh delih, ker bomo le tako z gotovostjo dosegli nebesa.

Kjer so mladi, tam je seveda pica … in kapučino.

Po malici pa smo pogledali kaj nas čaka naprej:

  • 11.3. sveta maša po namenih mladih
  • 18.3. križev pot v naravi za mlade
  • 25.3. branje pasijona, Kristusovega trpljenja na Veliki petek
  • 9.4. slavljenje s skupino Svetnik v Lovrencu
  • 22.-24.4. pripravljalni vikend za oratorij 2016

Čudovit dan smo zaključili s sodelovanjem pri sveti maši: sestavili smo uvode in zapeli nekaj pesmi. Dan je minil prehitro!