Naši pobirmanci na Remšniku

Naši birmanci oz. devetošolci so skupaj z animatorji iz Kotelj za cel vikend odšli na duhovni vikend. Vseh skupaj jih je bilo 19, ki so drug ob drugem duhovno rastli in krepili svojo vero v Boga in Božjo Mater Marijo. Pastoralna zveza župnij Dravograd že ves teden moli za naše mlade, da bi vikend obrodil sadove. Vse ni v naši moči, lahko naredimo sicer veliko, a blagoslov mora priti od Duha. Za mladimi je že skrbno pripravljena tema, priprava na spoved in spoved ter veliko petja, iger in druženja v veselju in zdravem okolju.

Mlade smo obiskali pri sveti maši, kjer so sami sodelovali. Iz lepo pripravljenih besedil je bilo razbrati, da jim je bilo zelo všeč, da so jim ostala pričevanja mladih in da so začutili prisotnost Boga in dotik Matere Marije. Poglejmo si vtise udeležencev. Zaradi anonimnosti smo objavili samo začetnice imen mladih.

VTISI UDELEŽENCEV:

A:

Na vikendu na Remšniku mi je bilo zelo fajn. Spoznala sem nove prijatelje pa tudi animatorji ste bili super. Znali ste nas spodbuditi h temu, kako postati dober animator. Vse kar smo tukaj počeli mi je bilo super. Nekatere stvari pa so me še posebej navdušile. Najbolj me je navdušila zgodba kuharice Veronike, ki je bila v Međugorju in je povedala, kaj se je zgodilo njeni prijateljici. Mađugorje me je po vaših pripovedih zelo navdušilo in bi si tudi sama želela it tja, da doživim to kar ste tudi vi. Navdušilo me je to, da se Marija prikaže ob 17:40. Všeč so mi bile tudi vse igre in bansi, ki smo se jih igrali. Najbolj presenetil me je sobotni večer, v pozitivnem smislu. Tega občutka in pa na nek način tudi strahu si bom verjetno zapomnila za vedno. Všeč mi je bilo tudi delo v skupinah, kjer smo se ful dobro zaštekali.

N:

Pozdravljeni!

Rada bi se vam zahvalila za vse, kar ste ta vikend naredili za nas. Poglobili ste nam vero in še večje zaupanje v Boga. Skratka celoten vikend mi je bil najbolj všeč. Najbolj sta se me dotaknili temi Marija in Međugorje, tudi pismo, ki ga je Oče napisal Sinu. Spoznala sem tudi veliko dobrih prijateljev. Postala sem drugačna oseba. Spremenjena! Drugače sem začela gledati na stvari okoli sebe. Ta vikend mi bo za vedno ostal v spominu! Pa tudi animatorji. Ostanite takšne face še naprej! Rada vas mam.

A:

Ta vikend je bil zelo poseben, saj so mi starejši animatorji zelo približali vero in tudi zato, ker sem spoznala veliko novih obrazov in prijateljev. Najbolj se me je dotaknilo to, kaj vse svetega se dogaja v Međugorju in to, da Marija pride na zemljo vsak dan ob 17:40h. Najbolj poseben večer je bil v soboto, saj smo občutili prisotnost Marije in Svetega duha. Menim, da je ta vikend spremenil moje življenje, saj sem veliko bolj verna in nič več ne dvomim ali Bog obstaja ali ne. Hvala vsem, ker ste mi tako približali vero.

U:

Najbolj me je navdušila povezanost animatorjev. Prej sem molila oz. sem tudi dvomila v Boga, a zdaj vem, da tudi ko bo konec tega, da Bog je in vanj verujem. V spominu mi najbolj ostaja pogovor o Međugorju, o vidcih, Marijinem prikazovanju, skriti prijatelj, kaj pomeni zares verovati, prejem Svetega Duha pri birmi, molitev rožnega venca pa itak, da BUDNICA. Želim si, da bom čez nekaj časa tudi jaz na mestu animatorja in bom širila vero v Boga in jim vlila upanje, molitev k Bogu.

M:

Želela sem si in sem se prijavila. Imela sem občutek, da moram to storiti, saj me to veseli. Rada se smejim, družim, pojem in spoznavam nove prijatelje, ki so mi na nek način zelo podobni. Vesela sem novih obrazov, ki so to, kar so. Veselim se naslednjih duhovnih vaj, saj se želim naučiti še veliko več. V tem vikendu sem izvedela mnogo novega, a še daleč stran od vsega. Občutki, da sem z njimi me navdihujejo, da res postanem animator. To, da svoje znanje deliš z drugimi je zlata vredno. Prav to pa delajo naši sexi animatorjiJ, ki se trudijo za nas. Zelo mi je všeč beseda povezanost, ki nas drži skupaj. Skupaj počnemo različne stvari, ki jih bomo mi sami čez nekaj let. Iskrenost, ljubezen, sproščenost, resničen ti, so značilnosti, ki jih mora imeti vsak animator. Tukaj smo spoznali, da se je vredno truditi, verjeti, zaupati in upati, da moramo verjeti v zapise, ki na drugačen način (ali isti) opisujejo naše življenje. Ko vidim, kako uživajo animatorji v svojem delu si še bolj želim to postati in tudi jaz to deliti mlajšim. Hvala vam, da ste nam obrnili misli v dobro smer in imam občutek, da sem začela razmišljati v drugačni smeri. – ANIMATOR NIKOLI NE REČE NE!

L:

Najbolj mi je ostalo v spominu druženje s prijatelji in tudi z animatorji, ki so vsi legende. Veliko smo se smejali in tudi kaj naučili. Če povem po pravici, ko sem prišel na Remšnik nisem bil ravno najbolj veren, kar se je tukaj začelo spreminjati. Ko ste govorili o tem, da niti 1% svojega časa ne posvetimo Bogu, takrat sem začel razmišljati. Najbolj pa mi je dalo vedeti, ko ste govorili o čudežih v Međugorju, ki mi bodo za vedno ostali v spominu. Zdaj imam občutek, da sem se zelo spremenil na bolje… (čeprav ste me malo zmedli s temi jeziki)… Ampak zdaj verjamem v Boga in njegove čudeže. Hvala vam, da sem prišel do tega spoznanja, ki mi je res spremenilo življenje!

P:

Meni osebno je bilo všeč veliko stvari. Najbolj so mi bile všeč igre poleg teh pa tudi molitev ob svečah. Dober občutek imam zaradi spovedi, čeprav je župnik rekel, da sem prestroga do sebe (glede posta…) Hrana mi je bila zelo všeč predvsem pa vi animatorji. Za vsakega imam veliko dobrih pohval. Jutranja budilka mi je bila zelo všeč, ker se je ne moreš prestrašit. Delo v skupinah je bilo zelo fajn (Vanja ful si fajna voditeljica). Najbolj zanimiva tema mi je bila Marija, kako se prikazuje v Međugorju seveda tudi 6 vidcev, ki so jo prvi videli. Lepo se imejte še naprej.

M:

Želela sem iti na duhovne vaje zato, da bi postala boljša animatorka in, da bi se resno prepričala, če je vse res o veri. Najbolj se me je dotaknila tema o Međugorju, ker so se zgodili čudeži, ki jim skoraj nisem verjela. Všeč so mi bile vaje/delo po skupinah, ker smo se poglobili bolj v posamezne teme. In zadnji večer na duhovnih vajah se mi je vtisnil v spomin za vedno. V bistvu je bil celi vikend pozitiven in zanimiv.

L:

Mn je bilo všeč vse. Najbolj pa me je pritegnilo Međugorje. Najbolj presenetilo me je, ko je deloval Sveti Duh. Vesela sem tega, da sem spoznala take ‘odpičene’ animatorje.

Nina: Ko se razjezi, se razjezi na ful šikana!

Martin: Faca pa pov!

Vanja: Zgovorna deklica!

Rebeka: Sramežjiva, odlična pevka!

Aleš (zoki): Ti si najbolj sexi animator ever!

Tomaž: Tvoj smeh je legendarn!

P.S.: Upam, želim in hočem, da še ponovimo tti vikend!

Rada vas mam in pogrešala vas bom VSE!

Š:

Meni je bilo najbolj všeč, ko so nam animatorji razlagali o Međugorju. Še posebej pa se me je dotaknila, ko so pripovedovali o čudežih, ki so se tam zgodili. Zelo mi je bilo tudi všeč naše delo v skupini (Ninini pajdaši). V glavnem vse je bilo super, tudi igre, ki smo se jih igrali. Vedno smo se tudi pošteno nasmejali. Z animatorji, ki so ful by the way legende d.o.o smo postali dobri prijatelji.

J:

Ta vikend sem preživela noro-doro. Animatorji vi ste polni ene take super energije. Vedno ste pripravljeni, vsi tk zanimivo pripovedujete. Najbolj mi je res ostalo v spominu, ko ste pripovedovali o Međugorju, pa ko je naša animatorka rekla: A si predstavlate, kk bi blo, če bi se Marija pred vami pokazala, pa se jokala, pa govorja: MIR, MIR, MIR!

Vse je blo ful super. Sori sam ne gre da ne bi omenla hrane. Ful dobro je blo omg. špageti so bli ful dori! Pa ful fajn ste nam razložli vse o veri. Pač blo je ful kul, pa animatorji vi še naprej bodite tk fajni!

D:

Meni je bilo najlepše, ko smo se z Nino pogovarjali o Međugorju. Zvečer smo se pogovarjali ali igrali in molili. Animatorji ste bli Đabest. ŠE ENKRAT HOČEM!!!

A:

Zelo všeč mi je bilo, ko smo se pogovarjali o Međugorju, o čudežih, doživetjih. Zelo zanimivo je bilo delo po skupinah. Super je bilo spoznati animatorje. Molitve so bile zelo zanimive. Igre so bile zelo fajne. Super je bilo, ker nič ni bilo pretirano dolgočasno. Super je bilo, ker smo na začetku vedno molili zanimive molitve. Brskanje po Svetem pismu in tisti film. Super kuharica. Zelo všeč mi je bilo tisto, kar smo pisali na liste in jih po spovedi zažgali.