Praznik Brezmadežne v Dravogradu – 8. 12. 2017

Na Praznik Brezmadežne 8. decembra, je bila v Dravogradu darovana slovesna sv. maša. Posebej lepo in sporočilno je bilo, ko je v začetku sv. maše g. župnik Igor blagoslovil nov mašni plašč s podobo Marije. Mašni plašč je bil dar romaric iz naše župnije, ki smo v oktobru romale k Mariji v Medžugorje in od tam po Marijinem navdihu prinesle mašni plašč z namenom, da bi v prihodnje na Marijine praznike v njem duhovniki darovali sv. maše.

Pri sv. maši pa smo bili globoko nagovorjeni z duhovno mislijo o Brezmadežnem spočetju Device Marije, ki jo je podal župnik Igor in med drugim razložil, da je Marijina brezmadežnost kot emajl, ki ščiti pred zlom. Vsakega človeka Bog  z zakramentom sv. krsta dvigne na višji nivo bivanja in po zakramentih, ki so človeku dani se človek  z življenjem po njih dviga k Bogu. Za ta dvig pa po njih prihaja Jezus, ki človeku  podaja roko, ki jo človek steza k njemu. Tako po milosti zakramenta sv. spovedi človek zopet pridobi posvečujočo milost, ki ga kot emajl zaščiti pred zlom. Zato nas vse Marija še posebej v tem adventnem času vabi k zakramentu sv. spovedi.

Ob koncu sv. maše smo doživeli še en posebej nežen in ljubeč dotik Marije, ko se je ob daritvenem oltarju izvršila izmenjava kipca fatimske Marije iz rok  (otroka) družine Poročnik v roke (otroka) družine Arbeiter, da  jo je ponesla na svoj dom in bo ob njej molila. Tako Marija v tem adventnem času, ko roma po družinah v molitvi povezuje člane družin, kakor tudi družine med seboj in župnijsko občestvo.

I.K.