Praznik Sv.Rešnjega telesa in krvi v župnijah PZD

V četrtek 26. maja smo s svetimi mašami v vseh župnijah PZD obhajali slovesni praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi.

V župniji Dravograd smo praznik obhajali s slovesno darovano večerno sveto mašo in s telovsko procesijo, ko smo monštranco z Najsvetejšim s petjem in molitvijo ponesli okoli cerkve  in počastili Jezusa pri z eno evharistično postajo zunaj cerkve in ga prosili za blagoslov nas in našega kraja. V pridigi pri maši nas je g. župnik z besedami našega pisatelja Ivana Cankarja in blaženega Antona Martina Slomška globoko nagovoril o svetosti kruha. Spomnil nas je tudi na besede o kruhu, ki so nas  jih učili naši starši v rani mladosti: » Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga«. Kar zamislili smo se kakšen odnos imamo do kruha…prav kruh je tisti, ki nas vse povezuje.

Prav kruh je Jezus pri zadnji večerji na veliki četrtek spremenil v svoje telo in vino v svojo kri in ju dal svojim učencem v uživanje kot hrano za večno življenje. Vsak dan pri sv. maši se po duhovnikovih rokah spremenita kruh v Sv. Rešnje Jezusovo telo in vino v Sv. Jezusovo kri in to že 2016 let in nas tako kristjane povezujeta v Kristusu in med seboj. Kako velika in človeškemu razumu nedoumljiva skrivnost….

Da smo to skrivnostno moč Kristusove ljubezni v zakramentu evharistije začutili v globini  svoje duše, smo pri sveti maši prejeli Kristusa pod obema podobama: zaužili smo Sv. rešnje telo in Sv. rešnjo kri- Jezusa , ki se je cel dal za nas.

Bog daj, da bi po prejetju vseh milosti, ki smo jih bili deležni pri obhajanju slovesnega praznika Sv.Rešnjega telesa in  krvi,  mi vsi verni spremenili odnos do obhajanja svetih maš ob nedeljah in praznikih in poglobili svoj odnos do sv. evharistije, tako po besedah gospoda župnika, ki nam jih je položil na srce.

zapisala Irma

2016_05_26 Telovo Dravograd 052016_05_26 Telovo Dravograd 04 bu0uxxj9