Praznovanje 70 let župnika Frančeka Kranerja pri Sv.Križu
 Pri Sv. Križu smo v nedeljo 17.aprila praznovali. Polna cerkev, slovesna maša, molitve, nagovori in voščila, petje cerkvenih zborov iz Črneč in Libelič, radoživi skavtiin ministranti  so počastili sedemdeseti rojstni dan našega župnika Frančka Kranerja. Na nedeljo Dobrega pastirja  smo se Bogu zahvalili za sedem desetletij našega dušnega pastirja. Kot je povedal slavnostni govornik Slavko Bek, je število sedem omenjeno tudi v Svetem pismu. Eden lepših svetopisemskih  stavkov se glasi:”Preskušeno srebro, prečiščeno sedemkrat “(Ps 12,7).

Prvič je bilo srebro našega župnika prečiščeno pri krstu  in nato na praznik apostolov,29.junija 1971,ko je iz rok škofa Držečnika prejel mašniško posvečenje. Nato je bilo prečiščeno v Svečini, pa v Šentilju,kjer je kot kaplan deloval dve leti. Petič je bilo srebro njegovega življenja prečiščeno v misijonih na daljnem Madagaskarju, kjer je pet let izpolnjeval Jezusovo naročilo:”Pojdite po vsem svetu in naredite mi za učence vse narode!” Šestič je bilo prečiščeno njegovo srebro v župniji Sv.Martina pri Vurbeku,sedmič pa se njegovo srebro preskuša in prečiščuje  že 35 let v črneški in libeliški župniji. Prav je imel Claudel, ko je zapisal, če vas Bog ne potrebuje tam, kjer ste, vas ne postavi tja.
                      Za vse, kar je v teh letih dobrega storil med nami, smo mu rekli iskren BOGLONAJ. BOGLONAJ za neminljivo božjo lepoto, ki jo oznanjajo njegove roke, ko se dvignejo v križ ali odprejo v blagoslov; BOGLONAJ, da nas poučuje, da večnost je in da je večja od časa; BOGLONAJ za vsako besedo tolažbe preizkušanim; BOGLONAJ  za njegovo dobroto, ki odpira nebo nad nami in BOGLONAJ za vsako kapljico znoja, ko se iskreno trudi za lepoto naših svetišč! Pozdravne besede in čestitke so izrekle župnija Črneče, župnija Libeliče, skavti Koroški Steg 2 in župnija Dravograd ter v obhodu okrog oltarja vsi navzoči.
Povedali smo mu, da ga imamo radi in da ga bomo podpirali s svojimi molitvami, ki bodo padle v božje naročje v dobro vseh nas. Res, v nedeljo je bil čas za vznesene besede, za praznovanje in oddih; v ponedeljek pa je bil za slavljenca nov delovni dan; saj žetev je velika, delavcev pa malo. Naj našemu župniku Bog še naprej stoji ob strani in naj mu bo življenje milostno in srečno!
                                                                                                                                     Franci Kotnik
IMG_5224a IMG_5230a IMG_5247a IMG_5251a IMG_5268a IMG_5276a IMG_5305a IMG_5311a IMG_5318a IMG_5306a IMG_5313a IMG_5334a IMG_5354a IMG_5347a