Naš župnik Igor je praznoval 60 let

Nadvse slovesno in praznično je bilo v soboto 26. septembra 2015 v dravograjski farni cerkvi Janeza Evangelista. Naš dragi gospod župnik moderator g. Igor je z darovano sv. mašo skupaj z gospodom nadškofom Alojzem Cviklom, sobrati duhovniki, sorodniki in farani celotne Pastoralne zveze župnij Dravograd, praznoval svoj 60.letni življenski jubilej.
Nekaj skrivnostnega in lepega, ki je povezovalo vse farane naše zveze župnij, se je dogajalo in pletlo že ves mesec prej po vseh župnijah, ko so tekle tihe priprave faranov na ta slovesni praznik. Vse je bilo na dan slovesnega praznovanja pripravljeno na praznovanje tako s strani slavljenca kot s strani faranov.
Okrogel življenjski jubilej našega župnika Igorja in njegova darovana zahvalna sv. maša za njegove rajne starše, brate in sorodnike, sta združila vse župnije Pastoralne zveze v eno božje občestvo.
Cerkev je bila napolnjena z verniki, ki so s svojo navzočnostjo izkazali spoštovanje in zahvalo gospodu Igorju, za vsa njegova prizadevanja, za nesebično razdajanje, za njegovo posvečeno duhovniško roko in skrb. Kot zahvalo za mnoge talente, ki jih ima gospod Igor in z njimi deluje kot božji služabnik, so pri darovanju mladi položili na oltar simbolne slike: sliko not- njegovo bogato zakladnico pesmi in veselje do petja, ki popestrijo marsikatero sveto mašo in tudi druge priložnosti; sliko otrok- gorečnost s katero g. župnik poučuje in posreduje vero v Jezusa našim otrokom; sliko Jezus in otroci- ideje g. župnika in njegova ustvarjalnost ne poznata meja in ob sebi želi imeti tudi nas, vernike, da mu pomagamo graditi Božje kraljestvo tu na Zemlji; sliko dlani-posvečene roke g. župnika, ki že 34 let delijo blagoslove med zaupano mu ljudstvo in cerkev Device Marije na Kamnu -njegovo prvo sveto mašo, ki jo je tam daroval.
Pravo nebeško milino v srcih vseh navzočih, še posebej pa v srcu slavljenca, je ustvarila uvodna Marijina pesem z naslovom ‘Marija moje želje, za tvojo čast gore’, ki je našemu župniku najbolj pri srcu,  se je razlila iz grl pevcev združenih pevskih zborov vseh župnij.Tudi otroški pevski zbor je zapel svojemu župniku in veroučenci so izrekli svoje zahvale in prošnje in mu tako v vsej svoji otroški iskrenosti izkazali ljubezen.
Ob koncu sv. maše smo farani Pastoralne zveze župnij v zahvalnem govoru povedali svojemu župniku, da ga imamo radi, da ga cenimo in spoštujemo in smo mu zaželeli:
Radi vas imamo !
Bog naj vas živi v zdravju in veselju
med nami še veliko, veliko, veliko blagoslovljenih let!

Iskreno iz srca vam čestitamo za vaš okrogli jubilej in HVALA ZA VSE!
Vaši farani Pastoralne zveze župnij Dravograd.

60 letnica Igorja 560 letnica Igorja 60 letnica Igorja 10 60 letnica Igorja 6 60 letnica Igorja 7 60 letnica Igorja 8 Tako