Pred novim pastoralnim letom v PZŽ Dravograd

Trije duhovniki, ki delujemo v Pastoralni zvezi župnij Dravograd smo ta torek, po naši dekanijski rekolekciji, sedli še k čisto svojemu sestanku, da bi naredili nekaj načrtov za prihodnje obdobje. Seznanili smo se z dejavnostmi, ki so se zgodile, pokomentirali in skušali začrtati smernice za delo v prihodnje.
Ni lahko usklajevati in dobro voditi šest župnij in bojimo se tega, da bi bili samo ‘servis’, pač pa želimo biti živ duhovni organizem, ki povezuje, hrabri, vzpodbuja, gradi odnose ….
Načrtujemo nekaj novih vzpodbud, posebej za sobotne večerne maše, ki veljajo že za nedeljsko. Pa potrebnost kateheze, ki bi bila privlačnejša za otroke in starše. Potrebujemo seveda odlične sodelavce, saj je duhovnik brez dobrih in skrbnih sodelavcev sila nebogljen v sedanjem času.
Župnik Igor je seznanil prisotna duhovnika z pobudo, da bi k oblikovanju prihodnosti pastorale pritegnili vse dosedanje sodelavce, saj poleg članov ŽPS imajo dober uvid tudi mnogi drugi, le slišimo jih pogosto ne. S posebnim vprašalnikom bodo lahko pomagali sooblikovati pastoralo v župniji in posledično v zvezi.
Pred nami je tudi sveta birma in sicer v soboto 19.oktobra in kmalu bo ta dan pred vrati. Polno priprav bo in je že.
V župniji Dravograd pa bo po lepi nedelji potrebno prostore verouka preseliti v sedanje prostore karitasa in obratno. Vmes pa še precej postoriti. Morda bi zato začeli z veroukom v Dravogradu celo z oktobrom?? Bomo videli.

Naj dobri Bog pomaga vsem in vsakemu, da z Njegovo pomočjo raste verno občestvo v naših šestih župnijah.