Pri Sv.Križu nad Dravogradom smo praznovali-PRAZNIK JOŽEFA DELAVCA

Pri Sv.Križu nad Dravogradom smo praznovali-PRAZNIK JOŽEFA DELAVCA

” Naša prošnja je danes: Sv.Jožef, bodi naš priprošnjik pri Bogu in nas vodi, da bo vsako iskreno in pošteno opravljeno delo odražalo božjo slavo in gradilo boljši svet.”

To je misel iz nagovora župnika Igorja med slovesno mašo, ki sta jo na mednarodni praznik dela v dobro napolnjeni cerkvi pri Sv.Križu darovala z našim župnikom Frančkom. Delo ni le sredstvo za preživetje, ampak je nekaj več, je naše poslanstvo. Zgled sv.Jožefa delavca nas nagovarja, da je vsako delo, ki ga opravimo s čistim in iskrenim namenom ter ljubeznijo, v resnici že molitev in tako tudi sveto.Tega skrbnega varuha Svete družine in marljivega delavca prosimo, da bo vsako pošteno delo dovolj cenjeno in bo delovnim ljudem dalo resnično dostojanstvo in spoštovanje. Žal mnogi danes v tem nemirnem in hitrem svetu, polnem negotovosti, delajo v težkih, neurejenih in nepravičnih razmerah, kjer je njihovo delo podcenjeno in razvrednoteno, oni pa ranjeni v svojem dostojanstvu.

Papež Frančišek je letošnje leto razglasil za leto molitve, zato je župnik moderator naše pastoralne zveze priporočil Fatimsko jutranjo darovanjsko molitev, ki smo si jo navzoči lahko prebrali na lepih podobicah. Ta jutranja molitev je nadomestek za vsa naša dejanja, ki jih storimo zoper Brezmadežno Srce Marijino. Pomembno je, da spoznamo smisel in vrednost trpljenja in s tem postajamo vse bolj dragulji Cerkve.

Litanije sv.Jožefa, ubrano petje črneškega župnijskega zbora pod vodstvom Marje Goljat, lepo okrašena prezbiterij in kapelica ob cerkvi ter druženje po maši ob dobrotah, za katere se je posebej potrudila mežnarica Zofija, so praznovanju dodali pomemben čar.

Franci Kotnik