Prva adventna nedelja v Dravogradu in na Ojstrici- 3. december 2017

Oznanila na prvo adventno nedeljo so napovedala začetek adventnega časa v katerega smo stopili. S prvo adventno nedeljo se je začelo novo cerkveno leto in bila je nedelja Karitas s katero se je zaključil teden Karitas, ki je bil letos pod geslom » Kje sem doma ? «

Pri sv. maši v Dravogradu se je na prvo adventno nedeljo zbralo zelo lepo število vernikov. Božja beseda, evangelij in nagovor župnika Igorja sta nas povabila k čuječnosti in za vsakega povabilo k osebni  odločitvi kakšna bo njegova pot priprave na prihod Gospoda. Ali se bo vdal blišču tega sveta, ali pa bo šel po poti spreobrnitve srca  naproti Gospodu z čuječnostjo in dobrimi deli. Prav sodelavke Karitas so pokazale pot dobrih del, ki jih vse leto opravljajo za vse pomoči potrebne v naši župniji. Za njihovo veliko nesebično delo se je g. župnik iskreno zahvalil in jih povabil, da v svoje vrste privabijo še druge in tudi otroke – veroučence. Tudi  letos so spletle adventne venčke, katere je g. župnik pri sv. maši blagoslovil, z darovanim darom  za adventni venček pa je vsak posameznik prispeval delček.

Za novo povezovanje naših družin v veri, upanju in ljubezni in župnijskega občestva, bo v tem adventu poskrbela molitev ob kipcu  fatimske  Marije, ki je bil pri sv. maši blagoslovljen. Marija bo romala po naših družinah, prvenstveno po družinah prvoobhajancev in ob njej se bodo zbirale družine  v večerni molitvi.

Na prvo adventno nedeljo so po sv. maši dobili velik dar tudi naši birmanski pripravniki in sicer vsak je dobili molitvenega botra, ki bo v času njegove priprave na birmo vsak dan molil zanj.

Podobno slovesno je bilo ob karitas nedelji tudi na Ojstrici.

V nedeljsko popoldne pa smo bili vsi povabljeni na romanje na 6. Zvezdni pohod v Benediktinski samostan v št. Pavel.

Prva adventna nedelja nas je tako na različne načine povabila v advent, na nas pa je, kako bomo čuječi in pripravljeni na Gospodov prihod.

I.K.