PRVA ADVENTNA NEDELJA V ŽUPNIJI DRAVOGRAD

V župniji Dravograd smo v adventni čas na prvo adventno nedeljo 2. decembra vstopili z zaključkom tedna Karitas in prižigom prve adventne svečke na adventnem venčku kot simbolom luči –  Jezusa Kristusa, ki naj jo v naših srcih drug drugemu prižigamo kot plamen upanja v Jezusov prihod v naše vsakdanje življenje.

Sodelavke Karitas so zopet kot vsako leto naredile prelepe adventne venčke, ki jih je župnik Igor blagoslovil, farani pa so z njihovim nakupom darovali za pomoči potrebne v naši župniji. Hvala za njihovo celoletno nesebično darovano delo za pomoči potrebne v naši župniji.

Veroučenci  s sodelovanjem družine Danijele Pečnik Zeme  so nas pred nedeljsko sv. mašo s kratko igrico popeljali  na pot iskanja Luči in prižiganja novega plamena upanja v srcih drug drugemu. Povabljeni smo vsi, da naš plamen upanja v tem adventu prižgemo v cerkvi pri srečanju z Jezusom ( bodisi v sodelovanju v župniji, obiskom kakšne adventne sv. maše, svitnic ob sredah zjutraj, prejemom Njega v zakramentu sv. Evharistije, sprejemom Jezusove in naše mame Marije v svoj dom ob molitvi z družino in sosedi ) in ga ponesemo domov v svoje okolje in ga prižgemo tam, kjer že dolgo ne gori, z obnovitvijo lepih medsebojnih odnosov.

V popoldanskem času te prve adventne nedelje pa smo nekateri dravograjski farani na povabilo Benediktincev iz St. Paula že sedmič poromali po Benediktovi poti od Dravograda do njihovega samostana v St. Paulu. Veliko romarjev se je letos podalo na pot ( 75 ), ki so v lepem nedeljskem popoldnevu ob prijateljskem druženju, proti večeru še z drugimi romarji priromali v  prelep samostan in cerkev apostola Petra in Pavla. Zelo lepo so nas patri sprejeli. V z lučkami okrašeni cerkvi smo doživeli Božji dotik Luč in duhovno poživitev z večernim dvojezičnim bogoslužjem. Patri so nas tudi gostoljubno pogostili in  okrepčali z njihovimi dobrotami. Hvaležni Bogu in organizatorjem tega romanja, smo se duhovno in telesno okrepčani vračali domov pripravljeni za novo pot  v tem adventu.

Zapisala Irma