Prva sv. spoved v Šentjanžu za letošnje prvoobhajance

Prva sv. spoved v Šentjanžu za letošnje prvoobhajance

To soboto smo se z prvoobhajanci in starši zbrali na kratki skupni pripravi na prvo sveto spoved. Prva sveta spoved je pomemben trenutek v življenju vernika, še posebej za prvoobhajance.  Z molitvijo smo se postavili najprej v božjo prisotnost. Zahvalili smo se Bogu za vse dosedanje prejete dobrote in prosili, naj nam pomaga spoznati naše napake in grehe ter nam pomaga, da jih popravimo. Župnik Igor je prosil starše in prvoobhajance, da se s vprašalnikom podajo na pot spraševanja vesti.

“O Bog, kličeš me iz teme v svojo čudovito svetlobo, od laži k resnici, iz smrti v življenje. Podari mi svojega Svetega Duha, ki naj odpre moja ušesa in opogumi moje srce, da bom spoznal, kako je z menoj, in se trdno držal tvoje poti ter zares živel kot kristjan. Amen.”

Tako so čas priprave preživeli v iskrenem pogovoru s starši, ki svojega otroka najbolje poznajo. Nato smo stopili v cerkev, kjer je župnik s krajšim spokornim obredom  pripravil otroška srca na prejem izjemnih milosti, ki jih pri sveti spovedi prejmemo. Otroci so nato pri prvi spovedi začutili, da je spoved zakrament sprave, kjer Bog odpusti grehe. Spovednik je samo v službi Jezusa, ki je usmiljen in odpušča. Čutiti je bilo veliko veselje, ko so prvoobhajanci stopali iz spovednice in s starši opravili tudi prvo molitveno pokoro.

Bogu hvala za ta čudovit zakrament sprave oz.spovedi.

Zofija Mager