Prvi dan priprave na lepo nedeljo – 12.6.2014 v Dravogradu

Za nami je prvi dan tridnevnice pred lepo nedeljo, za katero smo se dogovorili, da jo aktivno sooblikujemo. Prvi dan je sodelovala skupina Prenova v duhu. Z molitvijo pred mašo in pripravo raznih besedil med sveto mašo, smo proslavili Boga. Petje med mašo je sooblikoval otroški zborček.  Pred sliko gesla današnjega dne pa je venomer dogorevalo kadilo in širilo svoj prijeten vonj. Tako smo tudi simbolno povedali, da se naj naša molitev nenehno dviga pred Boga. V nagovoru nas je župnik Igor spomnil, da nas Bog vabi k vztrajni molitvi ne zato, ker ne bi vedel, kaj potrebujemo, ali zato, ker nas ne sliši. Nasprotno, On nas vedno posluša in v ljubezni o nas ve vse. Na naši vsakdanji poti, zlasti v težavah, v boju z zlom, ki je zunaj in znotraj nas samih, Bog ni daleč, temveč je ob nas. Ob strani nam je, ko se borimo. In naše orožje je prav molitev. Daje nam čutiti Božjo prisotnost ob nas, njegovo usmiljenje in tudi njegovo pomoč.“ (papež Frančišek.

Bog je naš zaveznik v vsem našem življenju. Vera vanj pa je naša moč in molitev najboljši garant naše pripadnosti Jezusu. Jezus nam zagotavlja zmago vedno in povsod.  Zato trdno verujmo in molimo. Molitev je plamen, in ne dovolimo, da nam ga svet  ugasne.

Še molitev, ki smo jo molili po obhajilu: “Bodi z menoj in tudi jaz bom začel žareti, kakor ti žariš. Žarel bom tako močno, da bom luč za druge. Ta svetloba, o Jezus, je vsa od tebe, nič po moji zaslugi. Ti boš tisti, ki boš žarel prek mene na druge. Daj, da te bom slavil na tak način, ki je tebi najbolj všeč, tako, da bom ožarjal vse, ki so krog mene. Razsvetljuj jih, Gospod, in razsvetljuj tudi mene, razsvetljuj jih obenem z menoj in po meni. Nauči me, da bom glasnik tvoje slave, tvoje resnice, tvoje volje. Daj, da te ne bom oznanjeval z besedami, ampak z zgledom, s tisto privlačno močjo in povezovalnim vplivom, ki pronica iz vsakega mojega dejanja in nehanja. Z vidno podobnostjo tvojim svetim, z jasnino polne ljubezni, ki jo moje srce goji do tebe.” (John Henry Newman)

Hvala vsem, ki ste izjemno lepo sodelovali in pripravili za mašo vse. Posebna pohvala pa gre tudi mladim pevcem, njihovim staršem in voditeljici Zofiji.DSC_1318 DSC_1307 DSC_1308 DSC_1309 DSC_1310 DSC_1312 DSC_1313 DSC_1314 DSC_1315 DSC_1316 DSC_1317