Prvi postni pohod v tišini 2015- OJSTRICA –SV. DUH- SV. BOŠTJAN

Sončna tretja postna nedelja je zvabila 26 vernikov na letošnji prvi postni pohod v tišini. Z nami so bili tudi trije otroci, ki smo jih bili še posebno veseli. Zbrali smo se pred farno cerkvijo v Dravogradu in se odpeljali na Ojstrico do cerkve Janeza Krstnika. V cerkvi smo Boga počastili z uvodno molitvijo, duhovnim nagovorom župnika Igorja in prošnjami.
Na pot v tišini smo odšli nagovorjeni z razmišljanjem o naši različnosti, o naših odnosih v sprejemanju te različnosti, o naši pripravljenosti k vsakdanjemu darovanju za svoje bližnje in pripravljenosti spremeniti sebe v pozitivne in dobre ljudi. Pot nas je preko travnika, gozda in po cesti, vodila po sončni in spomladansko prebujajoči se naravi do cerkve Sv. Duha. Med potjo nas je nagovoril tudi Jezus na križu ob cesti. Na poti smo z molitvijo, meditacijo ali samo z razmišljanjem darovali za različne potrebe po našem namenu.
V cerkvi Sv. Duha smo se v molitvi, duhovnem nagovoru župnika in prošnjah poglobili v razmišljanje o našem vsakdanjiku, kako smo ga pripravljeni sprejemati, se učiti, se spreminjati, predvsem pa kako zmoremo sprejemati svojo danost in stvarnost, ki jih ne moremo spremeniti, pri tem pa trdno zaupati v Boga in se mu prepustiti, da nas on vodi po pravi poti. V svojih dejanjih se nesebično darovati, ne, da bi zato pričakovali kakršnokoli pohvalo ali povračilo. Pogumno in vztrajno hoditi naprej po svoji življenjski poti, ki je dana vsakemu za uresničitev svojega poslanstva. To pa je mogoče samo z globoko vero, ljubeznijo in zaupanjem v Boga.
V prijetnem klepetu smo se podali v dolino proti Sv. Boštjanu. Med potjo nas je prijetno presenetila gospa Marta, ki nas je odžejala in pogostila s flancati, za kar smo ji bili nadvse hvaležni.
Duhovno in telesno okrepljeni smo veseli odšli domov v prepričanju, da je to popoldne bilo res ugoden čas, da smo dali kamenček naše spreobrnitve in vdane hoje za Kristusom, tako kot nas je nagovorila molitev:
» Ugoden, bratje, zdaj je čas,
nam dobri Bog ga je poslal,
da bi ozdravil bolni svet
z zdravilom posta, zmernosti.«

zapisala I.K.

DSC_0150 DSC_0151 DSC_0152 DSC_0153 DSC_0161 DSC_0158 DSC_0157 DSC_0156 DSC_0154 DSC_0173 DSC_0170 DSC_0166 DSC_0165igor DSC_0175 DSC_0201 DSC_0199 DSC_0187 DSC_0183 DSC_0177DSC_0231