Prvo srečanje molitvenih botrov z bodočimi birmanci v župniji Dravograd

Na  nedeljo Dobrega Pastirja  in zaključka tedna molitve za duhovne poklice, 7. maja, smo se pri sv. maši  v  Dravogradu  prvič srečali letošnji birmanski pripravniki in molitveni botri.  Tako kot dobri Pastir – Jezus je g. župnik Igor pred molitvijo očenaša  zbral okoli daritvenega oltarja birmanske pripravnike in  ob njih odprte verne faranke, ki so postale njihove molitvene botre. Lepi so bili občutki, ko smo se predstavili in  prvič v skupni molitvi očenaša združili molitveni botri in birmanski pripravniki. Ta dan so birmanski pripravniki dobili velik dar- molitvenega botra, ki bo vsak dan molil za svojega varovanca, da bi se odprl Bogu in vsemu dobremu v času  priprave na zakrament sv. birme in da bi, v veri prejel  darove Sv. Duha po katerih bi naj našel svojo pravo življenjsko odločitev za poklic  v katerega ga Bog kliče in živel kot trden in pokončen kristjan sredi sveta.

Po božji besedi, evangeliju in nagovoru g. župnika je bilo poudarjeno, kako pomembna je in kako veliko moč ima molitev. Po molitvi nas Bog spreminja in v moči molitve smo mi sposobni spreminjati svet okoli sebe. Pot naše spreobrnitve je molitev in to ne samo zase in svoje potrebe ter drug za drugega,  ampak tudi za duhovnike in nove duhovne poklice, darovanjem za svete maše, saj tudi s tem pomagamo duhovnikom. Predvsem pa skrbimo in pomagajmo duhovnikom in opustimo vsakršno opravljanje in obrekovanje Cerkve in duhovnikov. Le po vztrajnih molitvah lahko upamo, da bomo v prihodnosti še imeli duhovnike, ki nam bodo delili zakramente ( sv. krst, sv. spoved, sv. evharistija, sv. birma..) in  opravljali  daritev sv. maše in obredov (pokopavali naše rajne..). Hvaležni bodimo za duhovnike in jim pomagajmo.

Ob sklepu tedna molitve  za duhovne poklice nam je na koncu sv. maše g. župnik podelil še blagoslov z Najsvetejšim, s katerim smo odšli v lep nedeljski dan.

zapisala molitvena botra

DSC_0693 DSC_0694 DSC_0695 DSC_0692