Prvo sveto obhajilo v Črnečah – 13.5.2018

V nedeljo, 13.maja, smo tudi v naši  župniji obhajali prvo sveto obhajilo. Naši otroci so se že celo veroučno leto pripravljali na ta veliki dogodek. S pričetkom šmarnične pobožnosti pa smo se jim pridružili tudi mi, njihovi starši. Lepa so bila druženja z gospodom Frančkom in veroučiteljico Bredo, saj sta naše otroke popeljala v svet vere in skrivnosti našega verovanja. Trudila sta  se mlada srca pripraviti na dotik in sprejem  večne Lepote in Resnice.  Učila sta jih o Njem, ki pravi :«  Blagor ubogim! , in ne :« Kdor ima denar, je srečen !« , o Tistem, ki pravi :« Ljubi svoje nasprotnike ! », in ne :« Dol s tekmeci !  », o Njem , ki pravi :« Prvi med vami naj bo vaš strežnik ! » , in ne  :« Pokaži,  kdo si ! « , o Tistem, ki pravi : »Kdor veruje vame,  bo živel  vekomaj ! », ne pa :« Ko si mrtev,  si mrtev !«

Božje sta približala mladim, da bi v njih živelo in jim dajalo slutiti neminljivo srečo in tisto veselje duše, ki ga vsi potrebujemo. Upam,  da se bodo njima naši otroci najbolje oddolžili s tem,  če bodo živeli svoje mlade dni tako,  kot sta jih učila.

Naj vama, spoštovana gospod  župnik in veroučiteljica, Bog nakloni obilo moči in kreposti,  ki jih potrebujeta pri svojem zahtevnem delu  v tem našem času in naj vama povrne vse dobro!

Marja Goljat