Prvo sveto obhajilo v Dravogradu – 3.6.2018

Deveta navadna nedelja je bila letos v Dravogradu vse prej kot navadna. V čudovitem poletnem dopoldnevu je namreč za letošnjih štirinajst dravograjskih prvoobhajancev končno nastopil trenutek na katerega so se zavzeto pripravljali skozi vse leto.   Rdeča nit letošnje slovesnosti je bilo geslo »Izvir žive vode« in to geslo se je skozi ves obred lepo vključevalo v potek obhajila. Gospod župnik je s simboliko vode otroke ob prilikah na njim primeren način vpeljeval v pomen vere in zakramentov. Otroci so tako ob poslušanju, petju ter sodelovanju tako njih, kot tudi staršev in botrov, pripravljeni ter veseli prvič prejeli sveto hostijo.

Obred je bil še posebej ganljiv za starše, ki smo skupaj sodelovali pri pripravah na sveto obhajilo. Tako se je na nek način na sveto obhajilo pripravila tudi vsa družina. Starši pa smo se medsebojno tudi vse leto družili, tako v adventu ob načrtovanju in pripravljanju jaslic, kot še posebej v dneh pred Prvim svetim obhajilom, ko smo skupaj krasili cerkev in s tem tudi na zunaj pokazati na pomemben mejnik, ki so ga doživeli naši otroci.

Zahvala za trud z prvoobhajanci velja tako gospodu župniku Igorju kot gospe Zofiji, ki sta si skozi vse leto prizadevala, da jih pripravita na zakrament Svete spovedi ter seveda Prvega svetega obhajila.

Zapisala: IJ