PRVO SVETO OBHAJILO V LIBELIČAH

V nedeljo, 28. 5. 2017, je bil za libeliških 9 prvoobhajancev (Neja, Gašpeja, Tadeja, Aljo, Žano, Polono, Nino S., Nino P. in Barbaro)  poseben dan. Tega dne se bodo zagotovo spominjali kot enega najsrečnejših in najpomembnejših dni v svojem življenju, saj jih bo vedno spremljal njihov neločljivi in najboljši prijatelj Jezus.

Priprave so za naših devet otrok  potekale že pri verouku, bolj intenzivno pa ves maj, saj so redno obiskovali šmarnice in se pod vodstvom katehetinje Brede Kladnik Novak in župnika Frančeka pripravljali na ta poseben dan. V zadnjem tednu so prvič šli k sveti spovedi in se pripravili na sprejem Jezusa.

Nedeljski dogodek je bil praznično obarvan. Prav vsi prvoobahajanci, pa tudi njihovi starši, so sodelovali v pripravah in pri sveti maši z branjem, petjem in ministriranjem. Cerkev sv. Martina je s svojimi aranžmaji skrbno okrasila Lucija, mama prvoobhajanke Polone.

Prvo sveto obhajilo je za prvoobhajance, njihove starše, sorodnike in celotno župnijo velik dogodek, zato naj nam ta dan ostane v lepem spominu. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali in pripomogli k čudovitemu vzdušju.

Simona J. P.

DSC_0258