Resnice življenja – mladi razmišljajo o nepoznanem

Na četrtem srečanju “skrivnosti življenja” smo se ustavili ob sledečem odlomku iz Svetega Pisma:

Ko prideš v deželo, ki ti jo daje GOSPOD, tvoj Bog, se nikar ne úči posnemati gnusobe tistih narodov! Naj se ne najde pri tebi nihče, ki bi sina ali hčer žrtvoval v ognju, ki bi opravljal vedeževanje, zarotoval, razlagal znamenja ali čaral ali izgovarjal uroke ali klical duhove umrlih in druge duhove ali povpraševal umrle za svet. Kajti GOSPODU je gnusoba, kdor koli dela te reči, in zaradi teh gnusob jih bo GOSPOD, tvoj Bog, pregnal pred teboj. Popoln bodi z GOSPODOM, svojim Bogom! Preroka iz tvoje srede, izmed tvojih bratov, kakor mene, ti bo obudil GOSPOD, tvoj Bog; njega poslušajte. (5 Mz 18, 9-13)

mladi-02Prerok, ki ga imenja Sveto Pismo na koncu je Jezus, ki prinaša vse odgovore. Vendar tudi Jezus pred vsakim dejanjem moli k Bogu, se posvetuje z Bogom. Nič ne dela sam od sebi. Svojo pot začenja s strogo molitvijo, s postom, v puščavi. Potem Jezus 3-krat zavrne hudiča. Bi bil to zmožen narediti tudi novi papež? Njegov prvi korak je bil, da se je peljal z avtobusom, šel pospravit svojo sobo, plačal stroške, objel invalida, molil k Mariji, … Po medijskih »stavnicah« je imel sedanji papež najmanj možnosti, a je bil izvoljen. Kako deluje Sv. Duh!?! Težko je razumeti in razložiti. Lahko pa opazujemo, razmišljamo. Novi papež preprosto prosi: »molite zame!«

Mojzes strogo prepove, da bi Izraelci padli na nivo sosednjih narodov, ki so malikovali, darovali lastne otroke, vedeževali, se igrali z uroki, klicali duhove, … »Izbranemu ljudstvu« je to prepovedano. Zgovoren primer je zgodba o kralju Savlu, ki pri svojih osvajalskih pohodih podvomi v Boga in odide po nasvet k vedeževalki. Za »nagrado« Savel izgubi bitko in glavo, v boju umre. Kljub temu, da je poznal postavo in prepovedi, je storil narobe – poslužil se je del hudega.

Prostozidarji – duhovno gibanje, nastalo v začetku 18. stoletja. Njihovo glavno vodilo je nasprotovati Cerkvi, delati obratno kot pravi papež. Njihovo delo povezujejo z delom hudega. Temu se lahko upremo le s pomočjo Dobrega, s pomočjo Jezusa. Takih in podobnih »stran poti« je na svetu veliko: okultizem, vedeževenje, sekte, horoskop, klicanje duhov, … Zaupanje v Boga nam lahko pokaže rešitev tudi iz tega blata.

Resnična zgodba govori o dveh dekletih, ki se nista poznali. Prva je bila vzgojena v veri in bila globoko verna. Druga je celo življenje iskala in zabredla zelo globoko. V zadnji fazi sprejema v satanistično sekto je morala prestati test – ubiti dekle v sosednji vasi, ki jo je »pokazal žreb«. To vzorno dekle pa isti dan v molitvi prejme Božje sporočilo, da bo ta dan poseben, ker bo rešila mlado življenje.

In tako »slabo« dekle pozvoni na vratih dekleta, ki bi jo morala ubiti. V žepu stiska orožje. Verno dekle navdušeno odpre vrata in plane izgubljenemu dekletu v objem. Dekle je ob tem navalu ljubezni otrpnilo. V trenutku je zablokiralo in pozabilo na svoj prvotni namen. Ljubezni polno dekle povabi izgubljeno naprej v svoje stanovanje in ta se ji počasi izpove. Kasneje sprejme vse zakramente. Odrekla se je hudiču in se odločila za Jezusa Kristusa.