Romanje na Brezje – 5.11.2022

 V soboto 5. novembra je 42 vernikov iz naše PPŽ Dravograd ( Šempetra, Šentjanža, Črneč, Libelič in Dravograda ) poromalo na Brezje k naši brezjanski Mariji. V organizaciji prizadevne Bernarde Javornik in v duhovnem spremstvu našega g. župnika Frančeka, smo dan začeli z jutranjo molitvijo s priprošnjo k Mariji, da nas sprejme. Vožnja na Brezje nam je hitro minila v molitvi Rožnega venca in prepevanju Marijinih pesmi. Posebej veseli smo bili vsi, da sta z nami romali mladi družini Epšek in Ravnjak s potrpežljivimi in pridnimi otroki. Tako smo bili res pravo malo občestvo PPŽ Dravograd.

Z velikim zaupanjem v Marijo, Božje usmiljenje in neizmerno božjo odpuščajočo ljubezen, smo pred začetkom svete maše, pristopili k zakramentu sv. spovedi. Nato pa smo se v zaupni osebni molitvi podali k podobi Marije na Brezjah, ki smo jo na kolenih  najprej počastili, se ji zahvalili za vse svoje življenje, darove vsakdanjega življenja, ki jih prejemamo, pred njo prenesli vse, ki jih nosimo v srcu in se ji popolnoma izročili in priporočili svojo prihodnost.

Globoke Božje dotike Božjega usmiljenja smo doživeli v darovani sv. maši, pri kateri je somaševal tudi naš g. Franček.

Po obisku Brezij, smo po kratki vožnji prispeli k  Sv. Duhu pri Škofji Loki v Hišo kruha  k sestram Uršulinkam, ki tu živijo in delujejo za ljudi na različnih področjih življenja za graditev Božjega kraljestva. Sestre so nas ljubeznivo sprejele in nas najprej pogostile z zelo dobrim kosilom. Po kosilu so nas povabile v dvorano in nam s sodobno videotehniko in prijazno razlago, nazorno predstavile njihov red, gradnjo Hiše kruha, njihovo pestro delovanje na različnih področjih ( od vzgoje najmlajših v njihovih vrtcih, poučevanja mladih, delo v misijonih, delo v ženskih skupinah za dostojanstvo žene v luči evangelija, duhovnih vaj za razne skupine, pomoč v župnijah……) doma v Sloveniji in v številnih državah po svetu.

Kar prehitro je minilo to lepo druženje pri sestrah Uršulinkah.

Veseli, bogato duhovno izpolnjeni, smo si čas vožnje domov skrajšali z večerno zahvalno molitvijo in pesmijo. Poslovili smo se s hvaležnostjo v srcih Bogu, Mariji, Bernardi za odlično organizacijo in g. Frančeku za duhovno spremstvo.

Irma Kladnik