Seja Tajništva Pastoralne zveze župnij Dravograd (PZŽD)

Na svoji drugi seji se je sestalo tajništvo Pastoralne zveze župnij Dravograd in razpravljalo o duhovnem življenju v teh 6 župnijah, ki so sedaj povezane v celoto.Po maši in uvodni molitvi pred Najsvetejšim smo nadaljevali s pregledom zapisnika predhodne seje in se strinjali, da smo se po najboljših močeh trudili ustvarjati edinost in se povezovati. Kar nekaj skupnih dogajanj je za nami in smelo korakamo naprej, da bi uspešno širili Jezusovo ljubezen med ljudi.

V osrednji točki pogovora, kako naprej, pa smo sprejeli nekaj sklepov, kaj vse bomo skupaj počeli v naši zvezi in kakšno bo naše sodelovanje v dekaniji v tem letu 2014.

V Tajništvu so enakopravno zastopane vse župnije (glede na velikost) in po odzivu sodeč, so člani tajništva zadovoljni z delom treh duhovnikov v naši PZŽD, saj so na koncu izrazili iskreno zahvalo za vse, kar skupaj gradimo za rast vere, upanja in ljubezni v srcih ljudi do sedaj.

 

Za  leto 2014 smo sprejeli naslednje aktivnosti v PZŽD:

         – srečanje zakonskih jubilantov bo predzadnjo nedeljo v oktobru, letos pri Sv. Petru na Kronski gori za vse župnije naše PZŽD

        –  srečanja starostnikov bo ostalo na ravni župnij, ki srečanja že sedaj pripravljajo za svoje ostarele in bolnike.

         – Morda bi pripravili skupno eno ali dvodnevno romanje Pastoralne zveze.

        –  srečanje pevcev ob godu svete Cecilije bo tudi letos v Dravogradu s skupno duhovno obnovo, mašo in večerjo,

         – pripravili bomo srečanje ministrantov ( v Dravogradu neko soboto popoldne)

         – cerkveni pevski zbori bodo dve nedelji v letu ‘zrotirali’ in obogatili bogoslužje v drugi župniji. Pred tem bodo skupni sestanek imeli vsi organisti in zborovodje

         – v vsaki župniji se naj ustanovi molitvena skupina za duhovne poklice »Goreči grm«. Gotovo bi največ odnesla župnija in gotovo bi izmolili kakšen novi duhovni poklic.

         – pripravili bomo postno duhovno srečanje bralcev božje besede v Dravogradu,

         – Delujoča biblična skupina se naj razširi na celotno Pastoralno zvezo i9n povabi se v njo vse, ki jih bi taka skupina zanimala,

         – Prav bi bilo in naj se organizira srečanje animatorjev naše PZŽD

– Birma bo v mesecu oktobru zato bo devetdnevnica za vse birmance tudi letos v Dravogradu. Prihodnje leto se bosta v skupno pripravo na birmo pridružili tudi župniji Črneče in Libeliče, ki do zdaj ohranjata svojo pripravo in termin birme.