Seja ŽGS, dekanijska rekolekcija in seja Tajništva ŽPS – v Dravogradu

Tri seje so se zgodile v preteklem tednu v župniji Dravograd: seja ŽGS Dravograd, dekanijska rekolekcija Dravograd-mežiška dolina in seja Tajništva ŽPS Dravograd.

Kar pester teden je za nami. Da bi župnija in dekanija bolje delovala, smo se v tem tednu zbrali kar na treh sejah. Najprej v ponedeljek zvečer člani župnijskega Gospodarskega sveta župnije Dravograd na svoji redni seji, kjer smo se seznanili z gospodarsko dejavnostjo župnije preteklega leta in z družabnostjo končali uspešno leto. Posebej se veselimo novih pridobitev: ureditev kanalizacije na javno čistično napravo ter ureditev novega vodovodnega priključka. Pa seveda ureditev molitvenega kapele v cerkvi ter ureditev učilnic z WC za deklice.

V četrtek zvečer smo se srečali dekanijski duhovniki in katehistinje na svoji redni mesečni rekolekciji, kjer smo razglabljali o preteklih dogodkih in skupaj načrtovali dogajanja v dekaniji v prihajajočih mesecih. Najodmevnješe srečanje bo prav goptovo srečanje bibličnih skupin na Ravnah.

V petek pa smo se srečali na svojem sestanku še člani Tajništva ŽPS Dravograd in pripravili vse potrebno za redno sejo ŽPS, ki bo prihodnji teden v torek 12. januarja. Veliko časa smo posvetili pripravi usposabljanja in izobraževanja izrednih delivcev obhajila.

Vsakršno srečanje je nujno potrebno, saj le tako lahko usklajeno delujemo v dobrobit naše fare in dekanije. Hvala vsem članom in duhovnikom za zavzeto in odgovorno delo ter vršitev poslanstva, ki nam je vsem zaupano.

igo

DSC00585 DSC00586 DSC00587 DSC00588 DSC00589 DSC00590

DSC00591 DSC00592 DSC00595 DSC00596