Skavti steg Koroška 2

Domov / Skavti steg Koroška 2

Koroška 2 že 20 let

Pri svoji časti obljubljam, da si bom z božjo pomočjo prizadeval/a služiti Bogu in domovini, …

Obhajamo 20 let stega Koroška 2. Bila so nepopisna. Mladih, ki so raziskovali koroške poti in doživeli marsikakšno zavidljivo pustolovščino, se skoraj ne da več prešteti. Preživeli smo več kot  60 poletnih taborov in izvedli okoli 1.000 rednih srečanj vej.

Večerni prižigi skavtskih ognjev, nočna straža pod zvezdnatim dnevom, iskanje iskrivih pogledov svojih simpatij, pečenje kobilic, veselo skakanje po blatu, igranje »roverčka« ob močnem nalivu, plemenita služenja pomoči potrebnih, nori bansi, plesni večeri, prekratke pesmarice, podeljevanje skavtskih imen, ‘švicanje’ s pretežkim nahrbtnikom na ramenih, preživeta noč ob ostankih graščine, skavtske svete maše v naravi in še in še ostaja v večnem spominu številnih mladih src.

Krdelo, četa in klan

… pomagati svojemu bližnjemu in izpolnjevati skavtske zakone.

V vseh preizkušnjah stega pa je raslo več kot 50 voditeljic in voditeljev, ki so mladim v povprečju služili več kot 5 let. Brez duhovne in osebne podpore 14 duhovnih asistentov pa si je tako velikega projekta skoraj ne bi mogli zamisliti.

Pridi, pridruži se še ti in postani del te velike in plemenite skavtske družine. Čaka nas še veliko nepozabnih pustolovščin in zanimivih zgodb, ki te bodo za vedno spremenile. Si upaš?

Leave a Reply