Slavilni bend ‘Svetniki’ med nami

Letošnjo neposredno pripravo na sveto birmo v prihajajoči soboti in nedelji je zaznamoval slavilni bend, ki si je nadel ime Svetniki.
Mladim birmanskim pripravnikom so z duhovno slavilno glasbo in osebnim pričevanjem želeli približati radost našega in svojega odnosa z Jezusom in njegovo ljubeznijo. Po njihovem pričevanju so mladi spoznavali, kakšna čudna pota si izbira mlad človek v svojem odraščanju, kar ga največkrat odtujuje družini in skupnosti. Še najbolj pa škoduje njim samim, a takrat mladostnik tega ne občuti. Zato je bilo pričevanje tako zdravilno za mnoge, ki so v srcu morda že sklenili, da po birmi brž oddidejo od Jezusa in občestva, pa tudi od družine. Kakšne ‘kalvarije’ doživljajo mladi, ko se želijo vračati. In res je, le ljubezen jih pripelje nazaj. Brez ljubezni vse umre. Hvala staršem, ki so pripeljali svojega mladostnika k slavilni sveti maši, ki jo je vodil naš novi sodelavec v PZD p. Marjan Kokalj DJ, ki bo ob nedeljah pomagal našima duhovnikoma. V imenu občestva ga je pozdravila ga.Irma Kladnik. Pater Marjan Kokalj, jezuit pa sicer od letošnje jeseni povezuje katoliške mlade dijake in študente v Mariboru.

In še nekaj besed o slavilnem bendu Svetniki: Glasbena skupina Svetnik je luč sveta ugledala že sredi leta 2001. Od vsega začetka so ustvarjali in izvajali sodobno krščansko popularno glasbo. Po petih letih delovanja so se osredotočili na slavilno glasbo, ki glasbeno-zvrstno na prvi pogled ni nič drugačna, pa vendar je nekaj posebnega. Lahko bi rekli, da so se vrnili h koreninam. Slavljenje je način molitve. Ni nastop za publiko, ampak s skupino skušajo voditi vse zbrane na intimen prostor osebnega srečanja z Gospodom. Tudi ni nastop iz tega vidika, ker je zaželeno, da skupaj zapojejo Bogu (podprto s projekcijo besedil). Člani benda želijo spomniti, kaj vse je storil za nas Jezus in kakšna je njegova vrednost. Pravijo, da z glasbo in pričevanjem želijo pomagati vsem, da bi Gospoda postavili na prvo mesto sveojega življenja, da nam vsem spregovori na srce in nas spreminja.

In še zapis mame Majde na dogodek dneva v župniji:

V nedeljo 9.10.2016 je bila sveta maša v Dravogradu precej drugačna kot navadno. Cerkev je bila napolnjena do zadnjega sedeža in kar nekaj nas je stalo. Veliko je bilo mladih, posebej bodočih birmancev, kateri se še zadnji teden pripravljajo pred sv. Birmo.

Prav za njih je namreč prvič v Dravograd prišla krščanska glasbena skupina s slavilno glasbo Svetnik, skupina mladih, ki s svojo pesmijo in iskrenim veseljem pričujejo za Jezusa, govorijo o Bogu in ga slavijo. Čutiti je bilo veselo vznemirjenje. Veselje in pričakovanje pred sv. mašo pa je bilo še večje tudi zato, ker smo v naši župniji isti dan sprejeli našega novega pomočnika v župniji, patra, jezuita, g. Marjana KOKALJ-a, ki je ta dan pri nas tudi prvič maševal. Ga. Irma ga je v imenu vseh nas prisrčno pozdravila in začela se je sv. maša. Kako slavnostna je bila in kako polna Božje navzočnosti. Skupina Svetnik je prepevala, pesem se je dotikala src, srca so se odpirala Bogu, mi pa smo se iz začetne okornosti in zadržanosti kmalu sprostili in zapeli skupaj z njimi.

Namesto pridige po evangeliju sta člana skupine Tadej in Matjaž pričevala o tem kako sta onadva spoznala Gospoda, o čudežu, ki ga je Gospod naredil v njunih življenjih, ko ju je poklical, tako da je njuno življenje postalo en sam čudež. Kot mladostnika namreč nista našla smisla svojega življenje in sta zato hodila po nevarnih poteh. Smisel sta iskala v heavy metal glasbi, katera večinoma ne prinaša dobrih sporočil, in je velikokrat satanistično obarvana, ter v drogah in spolnosti. Z veliko hvaležnostjo Bogu, ki ju je potegnil iz te poti jima kasneje dal veliko več kot sta kadarkoli prej upala, se še danes zahvaljujeta Njemu, tako da ga z drugimi člani skupine slavita, mu pojeta in pričujeta o Njem. Povedala sta, da prav tako nas, vse mlade, vsakega izmed nas, tudi danes kliče Gospod, nam govori na srce, le da ga je včasih težko slišati. Sploh pri mladih, v katerih glavah, kot so povedali, se lahko včasih dogaja prava »žurka« in je zato težko slišati Boga, ki nas usmerja v našem življenju na pot, ki je za nas najboljša in nam govori, da lahko  potem sprejmemo prave odločitve.

Pri sv. maši so sodelovali tudi mladi. Dekleti Lara G. in Glorija B. sta mašo polepšali z lepo pripravljenim uvodom v pozdrav miru ter uvodom v molitev očenaš, da smo nato z dvignjenimi rokami k Bogu vsi skupaj molili Gospodovo molitev.

Tako lepo pripravljena in polepšana sv. maša je prehitro minila, nam pa so še ves dan v ušesih in srcu odmevala zapeta besedila. Eno podelim z vami

Največji

 

Največji si, večji od vseh stvari,

vse si ustvaril Ti, velik si, Bog.

Največji si, v zvestobi in milosti,

vse, kar je, Te slavi, dobri naš Bog.

 

Pred Tabo, moj Gospod,

vse stvarstvo klanja se, vladaš povsod.

Nad vsako bilko bdiš,

za ptice neba skrbiš, dober si.

 

Preden rodil sem se,

poznal in poslal si me, zdaj sem tu.

V prsih gori srce,

dvigam glas in roke…

 

Največji si, večji od vseh stvari,

vse si ustvaril Ti, velik si, Bog.

Največji si, v zvestobi in milosti,

vse, kar je, Te slavi, dobri naš Bog.

 

Majhen in zaskrbljen,

a Tvoj otrok ljubljen sem; kličeš me,

da s Tabo govorim,

vsak dih Ti izročim, prav vse.

 

Nič nemogoče ni, s Tabo,

ki ljubiš me, hvala ti.

V prsih gori srce,

dvigam glas in roke…

 

Največji si, večji od vseh stvari,

vse si ustvaril Ti, velik si, Bog.

Največji si, v zvestobi in milosti,

vse, kar je, Te slavi, dobri naš Bog.

 

Nič nemogoče ni, s Tabo,

ki velik si, največji si!

ne, nič nemogoče ni, s Tabo,

ki velik si…

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Wt91crWtX8I

 

M.J.

dsc04830 dsc04833 dsc04837 dsc04843 dsc04846