Slomškova romarska pot – posvet v Celju

V sredo 27.maja smo se na posvetu in občnem zboru društva Slomškova romarska pot zbrali v Celju, da se seznanimo z dejavnostmi, ki intenzivno potekajo v zadnjem času, da bi naša romarska pot čimprej zaživela. V nastajanju je dvojezični vodnik po vsej poti. Sodelovali so tudi naši prijatelji iz Avstrije (Benediktova pot), ki nam pomagajo pri uresničevanju dela projekta, ki poteka tudi po Avstriji. Uspelo jim je že vso pot markirati, se povezati z mnogimi, njim znanimi romarskimi potmi. Tako je naša Slomškova romarska pot že dobro umeščena v avstrijski prostor. Izvolili smo tudi novo vodstvo. Predsednik društva je ostal sedanji predsednik Jože Planinšek. Hkrati smo določili tri pohodne dneve, ki bodo zaznamovali letošnjo jesen. Tako bomo najlepše gojili lepo misel in spomin na našega prvega svetnika škofa Slomška.

Seveda velja vsem vam, ki to prebirate, da se nam v društvu pridružite. Simbolična letna članarina je 10 eu. Prijavnice boste lahko dobili na teh srečanjih ali v župnijah. Nastaja tudi internetna stran, ki bo zelo bogato predstavila vse dejavnosti, ki so ali še bodo potekale v okviru društva.

Hkrati velja povabilo vsem, ki bi bili pripravljeni pomagati pri markiranju koroškega dela poti od Holmeca do Maribora. (info 041 319 440)

20150527_164939 20150527_164928