Šmarnice pri Ottovem križu na Kozjem vrhu nad Dravogradom

Nekaj posebnega so bile šmarnice na nedeljsko popoldne 8. maja pri Ottovem križu na Kozjem Vrhu. Kljub pomladanski nevihti, ki je morda koga odvrnila, se nas je pod dežniki ob znamenju zbralo 45, med njimi kar lepo število otrok.

Ob znamenju Ottovega križa (nekdaj je tod potekala deželna meja med Koroško in Štajersko) je bil z nami tudi kip svetnice sv. Terezije Deteta Jezusa, Male cvetke, kot se je sama poimenovala. V šmarničnem branju smo slišali, da je gotovo ena največjih svetnic sodobnega časa. Nagovorilo nas je njeno sporočilo ljubezni in preprostega odnosa do Boga, njeno opevanje božjega usmiljenja v njenih življenjskih hrepenenjih, njena otroška in globoko razumevajoča ljubezen do Device Marije, njena preprosta drža v molitvi, združena z vso njeno človeško pomanjkljivostjo tako izročena Bogu.

Marijine pesmi, ki so spremljale šmarnično pobožnost so nam božale duše in premagovale dež, ki je ves čas rahlo rosil tla. Za lep zaključek smo zapeli še litanije Matere božje. Tudi dež je ponehal in toplo sonce je pobožalo naša telesa, ki so vztrajala pri tej pobožnosti.

Prijazni domačini pa so nas na koncu še pogostili z domačimi dobrotami. Hvala za njihovo gostoljubnost. V veselem vzdušju smo še poklepetali. Lepo nam je bilo. Začutili smo povezanost z naravo, Bogom, z Marijo, z malo cvetko Terezijo in med seboj.

zapisala Irma

DSC01599 DSC01598 DSC01602 DSC01614 DSC01623 DSC01625 DSC01629 DSC01631