Šmarnice v Dravogradu v maju 2018

Tudi letos smo kot vsako leto v mesecu maju imeli ob večerih šmarnično pobožnost. Letošnje leto smo prisluhnili zgodbam o Mariji. Ker so bile šmarnice mišljene tudi kot del priprave na Prvo Sveto Obhajilo, je bilo med otroci veliko letošnjih prvoobhajancev. V začetku šmarnic smo tako otroci prinesli v procesiji v cerkev Marijin kipec ob petju ljudskih Marijinih pesmi. Sledil je kratek uvod, nato pa smo skupaj prisluhnili zgodbi. Vsak dan nam je skozi šmarnično branje o Mariji spregovorila druga oseba. Od Joahima in Ane do apostolov in romarjev.

Po branju smo odpeli še kakšno Marijino pesem ter skupaj zmolili litanije Matere Božje.

Po šmarnicah smo vsi z veseljem nekaj časa ostali okrog cerkve ter se igrali ali pogovarjali. Tega dela smo se vsi zelo veselili. Tako so se spletla mnoga nova prijateljstva ter številna stara še utrdila.

Letošnje šmarnice so se končale še posebej slovesno saj je zaključek sovpadal z zapovedanim praznikom Svetega Rešnjega Telesa in Krvi ( Telovim ) in smo tako za zadnji dan šmarnic lahko sodelovali še pri slovesni sveti maši ter se skupaj udeležili Telovske procesije.

Jakob in Filip