ŠMARNICE V LETOŠNJEM LETU – letu posvečenega življenja

Šmarnice za otroke: Blaž, Jan, David, Grega, Maša, Ivana, Maks … so glavni junaki šmarničnih zgodb DROBNI KORAKI VELIKIH JUNAKOV,
(avtorica Mateja Gomboc), ki se iz šole in domačega sveta selijo na igrišče in v župnijo kot družino družin. Njihova mlada iskanja in zvedava spraševanja o svetu, Bogu in tistem, kar je vredno tudi akcije »biti priden cel dan«, potrpežljivo in navdušeno spremlja ter spodbuja kaplan Miha. Skupaj sproščeno odkrivajo, kaj pomeni biti kristjan, »da verjameš, da Bog je in da imaš rad Jezusa«, kot pravita Maša in Grega.

Šmarnično branje za odrasle: Brali bomo knjigo BOGASTVO UBOŠTVA (avtorica Marija Krebelj) ki nas v letu posvečenega življenja vodi v svet poklicanosti k uresničevanju življenjskega načrta znotraj različnih redovnih skupnosti v Cerkvi na Slovenskem. Pripovedi posameznikov o odgovoru na Božji klic in konkretnem uresničevanju poslanstva na različnih področjih oznanjevanja nam kažejo Božjo izvirnost, ki nagovarja in prekvaša tudi sodobni svet.

 

Otroci in odrasli. Oživimo to prelepo navado in se sleherni dan srečujmo pri tej prekrasni šmarnični pobožnosti. Na koncu meseca vas čaka priznanje.