SPLETNI KONCERT OB DNEVU SPOMINA NA RAJNE na dan Vseh svetih – 1.11.2020

Koncert bo v živo na spletu v nedeljo, 1.11.2020 ob 15.00!

povezava: https://www.facebook.com/groups/274929949358615

Tudi v teh čudnih, korona časih se spominjamo naših dragih pokojnih. Morda se ne bomo fizično odpravili prav na vsa pokopališča kot običajno, a se jim vseeno lahko na nek način poklonimo, zanje kaj zmolimo, se v ožjem družinskem krogu pogovarjamo o preminulem dedku ali babici, očetu, mami, prijatelju …

»Želim si, da bi v zavetju lastnega doma, ob prižgani svečki, fotografiji ali kakem drugem predmetu, ki vas spominja na vašega umrlega, izjokali bolečino, ki jo morda skrivate pred drugimi ali celo pred samim seboj,« pravi Kristina Ravnjak, ki vas lepo vabi na poseben, spletni koncert ob dnevu spomina na rajne. 

Kristina Angelika – po poklicu krajinska arhitektka, v srcu pevka, kot se sama rada predstavi s svojim umetniškim imenom, se je na Koroško preselila iz Ljubljane. Tu je našla ljubezen svojega življenja – Aljaža Ravnjaka, s katerim priložnostno med drugim ustvarjata tudi glasbo, ki tolaži  . Za izvajanje take glasbe in petje na pogrebih se je Kristina odločila na podlagi lastne izkušnje s smrtjo, saj je že pri rosnih 21-ih letih izgubila očeta Gustija Kastelica.

»V spomin na očeta sem leta 2013 pripravila koncert z naslovom Nebeški Jeruzalem za domačo publiko v župniji Ljubljana – Štepanja vas. Odzivi poslušalcev v nabito polni cerkvi so bili zelo pozitivni, zato sem naslednje leto, po poroki, pripravila podoben koncert z naslovom Vsaka pot konča se … v cerkvi svete Elizabete v Slovenj Gradcu, ki pa ni bil preveč dobro obiskan. Sledilo je nekaj let premora, ko sva z Aljažem pač pela tam, kamor so naju povabili (poroke, pogrebi, razna slavja), a za leto 2020 sem se opogumila in pripravila spletni koncert z naslovom: Živ spomin v mojem srcu. To bo torej že tretji koncert, ki poslušalcem omogoča, da poleg spominjanja na pokojne pogledajo tudi vase.«

Koncert bo izveden iz cerkve svetega Petra na Kronski gori ob podpori Pogrebne službe Primožič in Koroških novic v nedeljo, 1. novembra ob 15.00. Kasneje bo na voljo tudi posnetek na kanalu YouTube, ki omogoča, da si lahko kadarkoli vzamete čas zase in svoje spomine.