SREČANJE BIRMANSKIH PRIPRAVNIKOV V ČRNEČAH

Na peto, tiho postno nedeljo, so letošnji birmanski pripravniki iz župnije Črneče skupaj preživeli popoldan. Zbrali smo se v Črnečah ter se napotili čez travnike in gozd do cerkve sv. Križa. Med potjo smo razmišljali o našem življenju. Spoznali smo, da tako kot je Jezus nosil križ, tudi mi v življenju nosimo vsak svoj križ. Naš križ ni vedno lahek, vendar je skrojen po naši meri. Zato ne iščimo lažjega bremena, ampak sprejmimo in nosimo svoj križ. Nikdar ne vemo, kdaj bomo potrebovali ravno takšnega, kakor je.

Birmanski pripravniki so med potjo poiskali primeren material in izdelali vsak svoj križ. Ko smo prispeli do cerkve sv. Križa, nas je tam pričakal župnik Franček. Skupaj smo obhajali sveto mašo v cerkvi sv. Križa, kjer bo teh 11 mladih 26. aprila prejelo zakrament svete birme.. Pred oltar smo položili naše križe, ki smo jih izdelali med potjo in tako simbolno izročili Jezusu naše življenje in z Njim, ki najbolj ve, kaj je trpljenje in bolečina,  delili naše križe.

Ko smo prikorakali nazaj v Črneče, smo se z veseljem okrepčali s slastno pico. Čeprav smo darovali nedeljsko popoldne in smo se na začetku na našo pot odpravili z malce mešanimi občutki, saj nismo vedeli, ali se bodo na našem romanju uresničila vsa naša pričakovanja,  smo se na koncu poslovili hvaležni za naše srečanje in z veseljem v srcu. Priporočamo vam te mlade, spremljajte jih v molitvi, da bodo znali deliti z Jezusom svoje veselje in trpljenje ter mu bodo sledili.

DSC_0364 DSC_0093