SREČANJE BRALCEV BOŽJE BESEDE – Črneče 17.11.2017

V petek 17. novembra smo imeli bralci Božje besede naše Pastoralne zveze srečanje v Črnečah. Na povabilo srečanja se je odzvalo 23 bralcev (11 iz Dravograda, 3 iz Črneč, 1 iz Šentjanža, 4 iz Sv. Peter na Kronski gori, 4 iz Libelič, iz Ojstrice ni bilo bralcev).

Zbrali smo se v cerkvi v Črnečah pri večerni sv. maši, ki jo je daroval župnik Igor, ki je tudi organiziral in vodil naše srečanje. Pred sv. mašo smo s posebno molitvijo prosili za Božji blagoslov našega srečanja, pri maši nas je nagovorila svetnica sv. Elizabeta Ogrska, katere god se je ta dan obhajal.

Srečanje je potekalo v treh delih. Najprej nas je nagovorila Božja beseda srečanja Jezusa in Samarijanke pri Jakobovem vodnjaku o Živi vodi. Ona odvrne: »Kako vendar ti, ki si Jud, prosiš mene, naj ti dam piti.« Jezus ji odvrne: »Če bi poznala Božji dar in če bi vedela, kdo je, ki ti pravi: ‘Daj mi piti,’ bi ga ti prosila in dal bi ti žive vode« (Jn 4,10).

V drugem delu smo  se v meditaciji poglobili v to srečanje in se poistovetili s Samarijanko in Jezusa prosili za živo vodo, ki naj nas napoji in odžeja, da jo bomo zmogli z oznanjevanjem Božje besede in našimi dobrimi deli dati vsem, ki nas bodo poslušali in to od nas pričakujejo.

V tretjem  praktičnem delu srečanja smo se poučili o pripravi uvodov pri maši in po skupinah  tudi to praktično izvedli.

Za zaključek smo se še v prijetnem vzdušju malo posladkali ob sladkih dobrotah. Polni novih Božjih dotikov in veseli v spoznanju, da vsi potrebujemo takšna srečanja za duhovno okrepitev opravljanja našega poslanstva, smo se odpravili domov..

Hvala našemu g. Igorju za to srečanje in duhovno okrepitev.

zapisala Irma Kladnik