Srečanje bralcev božje besede PZD

V četrtek zvečer 28. januarja na god Sv. Tomaža Akvinskega-cerkvenega učitelja, se je v župniji Dravograd zgodilo srečanje bralcev Božje besede. Na povabilo župnika Igorja in tajništva PZD se je odzvalo 30 bralcev iz štirih župnij ( Dravograd, Ojstrica, Šentjanž in Šempeter). Namen srečanja je bil tudi v počastitvi praznika nedelje Sv. pisma, ki se bo obhajal v nedeljo 31. januarja.

Srečanje je bilo sestavljeno iz duhovno izobraževalnega dela, sv. maše in družabnega srečanja po maši. Že ob prihodu nas je pozdravila Božja beseda, zapisana na drobnih lističih Svetopisemske družbe Slovenije. Naša kapela se je dodobra napolnila z bralci, kar prijetno in toplo nam je bilo pri srcu, ko smo pričeli srečanje z molitvijo papeža Frančiška za jubilejno leto usmiljenja.
Kar obsežen dnevni red nas je nagovarjal, vendar je župnik Igor naredil srečanje tako preprosto in zanimivo s podajanjem vsebin, ki so pomembne za oblikovanje bralca in opravljanje odgovorne naloge bralca Božje besede pri sv. mašah in cerkvenih obredih. Bralca Božje besede Cerkev uvršča med posebne Cerkvene službe-to je strežniška služba. Bralci smo bili zelo lepo nagovorjeni in povabljeni k poglabljanju osebne vere z branjem Sv. pisma, tudi s pomočjo pripomočkov, ki jih nudi Svetopisemska družba Slovenije.
Že je sledila sv. maša z vstopno zahvalno molitvijo za dar Svetega pisma in sodelovanjem bralcev Božje besede. Za naše lepše in bolj srečno življenje- kako premagati žalost, je župnik Igor predstavil 5 preprostih napotkov, ki jih je priporočal godovnik Sv.Tomaž Akvinski.
Po sv. maši smo se še prijetno podružili ob dobrotah darežljivih gospodinj župnijskega odbora za dobrodelnost. Odhajali smo hvaležni za to srečanje, saj smo ugotavljali, da se je še kako potrebno družiti v Jezusovem duhu, kjer se ob Njegovi mizi čutimo vsi kot eno občestvo nagovorjeni, pogoščeni tako duhovno kot fizično.
Hval vsem, ki so to srečanje pripravili.
I.K.

DSC00816DSC00818DSC00817DSC00827

DSC00833DSC00832