Srečanje cerkvenih pevcev PZS

Ob godu sv. Cecilije je naš nadškof Alojzij Cvikl takole pisal organistom in pevovodjem:

Drage organistinje, organisti in pevovodje!

Ob godu sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe, se Vas v molitvi hvaležno spominjam in kličem na Vas in Vaše plemenito delo Božji blagoslov! Vloga organista in pevovodje je izjemnega pomena v župnijskem občestvu, kar se na lep način odraža pri bogoslužju. Zato se Vam zahvaljujem za Vaše poslanstvo. Vem namreč, da ta vaša služba zahteva Vašo osebno žrtev in napor. Po drugi strani pa, ko si prizadevate, da je cerkvena glasba povezana z bogoslužjem, izvajanje te glasbe vernikom na enkraten in nenadomestljiv način pomaga k zbranosti, molitvi in doživljanju Božje bližine.

Že sv. Avguštin je zapisal, da je cerkvena glasba »izraz veselja in ljubezni«, ko je Božje ljudstvo zbrano ob oltarju. Cerkvena glasba nas vodi v skrivnost Boga, nam približa posamezne dele sv. maše, približa nam sporočilo liturgičnega časa, ki ga obhajamo.

Po Vas, drage organistinje, organisti in pevovodje, se zahvaljujem tudi vsem pevkam in pevcem. Hvala vsem za Vašo požrtvovalnost in darežljivost!

Naj Vas na priprošnjo sv. Cecilije vse spremlja obilen Božji blagoslov!

msgr. Alojzij Cvikl DJ, nadškof metropolit

Na našem srečanju je organistka in voditeljica cerkvenega zbora Dravograd, Mateja to pimo posredovala vsem pevcem, ki so ta večer ptrišli k maši zadušnici za vse rajne pevce napših župnij PZD. Škoda, da ni bilo občestva faranov pri maši (razen dveh)..