Srečanje in maša za starejše v Dravogradu

To nedeljo 17.avgusta smo se popoldan srečali s starejšimi krajani in farani naše župnije, saj je bilo vsakoletno srečanje zanje. Sveto mašo je daroval Marjan Banič, duhovni pomočnik v naši PZŽD. Med sveto mašo so prejeli tudi zakrament bolniškega maziljenja. Po maši pa tudi spominske podobice srečanja.Domače cerkvene pevce je (za spremembo) na orglah spremljal domači župnik moderator Igor Glasenčnik.

Po maši je sledilo druženje ob kozarčku in hrani, ki so ga pripravile članice Karitas Dravograd. Župnijska Karitas je tudi organizator vsakoletnega srečanja. Posebne pozornosti so bile deležne udeleženke srečanja, ki so presegle 90 let življenja, saj so jim domači pevci pripravili nekaj pesmi ter jih tako počastili. Najstarejša med njimi, 94-letna Marica Ošlovnik pa je bila še posebej počaščena ob svojem rojstnem dnevu.

Župnija se sodelavkam Karitas zahvaljuje za pripravo srečanja, postrežbo, razvoz starejših z avtomobili in vse tople stiske rok, prijazno besedo ter gostoljubje, ki so ga velikodušno podelili vsem udeležencem. Bog povrni in na svidenje prihodnje leto. Hvala tudi cerkvenim pevcem, ki so ta dan kar dvakrat sodelovali pri svetih mašah.

26-DSC_0636 03-DSC_0597 08-DSC_0608 14-DSC_0615