Srečanje ključarjev PZD pri Sv.Križu – 17.2.2020

V ponedeljek 17.2.2020 so se pri Sv.Križu nad Dravogradom srečali cerkveni ključarji naše Pastoralne zveze Dravograd (PZD). Zaradi drugih obvez jih je nekaj manjkalo, a vseeno je bilo srečanje uspešno. Po sveti maši za blagoslov dela, so v meditaciji poslušali spodbudne misli župnika moderatorja Igorja o stanovitnosti in vztrajnosti. Stanovitnost je ključnega pomena za našo vero in jo enačimo s popolnostjo. Težko je vztrajati na poti za Gospodom, težko je biti vedno odločen in trden v svojem poslanstvu ključarske službe, a je tako osrečujoče, ko vztrajamo v zaupanju. Prejemamo namreč dovolj milosti, da lahko vztrajamo kljub mnogim težavam.

V pogovoru so ključarji iznesli nekatere probleme, ki jih čutijo pri svojem delu in v skrbi za uspeh na gospodarskem področju posameznih župnij. Kadar si težave podelimo, se tudi breme spremeni v znosno težo, ki jo skupaj lažje nosimo. Ključarji čutijo, da bi bilo dobro, da bi se število ključarjev povečalo, da ne bi bili nekateri, ki so sami, preveč obremenjeni. Toda danes je tako težko dobiti prave in odgovorne sodelavce za to prelepo poslanstvo ključarskega dela.

V razpravi o mandatnih dobah sedanjih ključarjev, so nekateri izrazili željo, da po mnogih uspešnih letih dela, zaključijo svojo poslanstvo ter jo predajo drugim. Sploh letos, ko se volijo novi ŽPS, se naj tudi volijo ali imenujejo novi ključarji v posameznih župnijah, kjer to še ni urejeno. Župnija oz.škofija pa se posameznim ključarjem zahvali za zvesto delo s posebnim priznanjem in zahvalo.

Srečanje so končali s podpisom in sprejetjem zaključnih računov za preteklo leto 2019, skupno molitvijo in okusno večerjo, ki jo je pripravila mežnar’ca Zofija. Ni manjkal niti prijetni klepet za pester večer.                                                         MI