Srečanje ministrantov mariborske nadškofije 2018- 20.10.2018

V soboto 20. oktobra je v Mariboru potekalo vsakoletno srečanje ministrantov iz naše nadškofije. To je priložnost, da se ministranti med seboj spoznajo, družijo ter izmenjajo izkušnje. Tako, kot že sedaj nekaj let, so gostoljubje ponudili bratje salezijanci v svojem novem Don Boskovem centru.

Ministranti so najprej spoznavali življenje svetega Filipa Nerija ter skupaj prisluhnili kratki katehezi. Sledil je tradicionalni kviz  za ministrante, letos o poznavanju cerkvenega leta ter obreda svete maše, na katerem je ekipa Dravograda (Sara, Filip O. in Filip J.) med vsemi ekipami mariborske nadškofije zasedla odlično 3. mesto.

Medtem so ostali ministranti na delavnicah odkrivali izzive sodobnega sveta, od pomoči najrevnejšim v misijonih, do pomoči ubogim pri nas na delavnici Karitasa.

Pred kosilom je sledila še skupaj pripravljena Sveta maša, kjer smo sodelovali z uvodi, prošnjami, zahvalami in petjem.

Sv. Maši je sledila topla malica. Pojedli smo prav vse. Ko smo se vsi najedli je sledila podelitev nagrad. Novost letošnjega kviza je bil pokal za doseženo prvo mesto. Pokal se bo vsako leto predajal naprej zmagovalni skupini, če pa bo neka skupina zmagala 3 leta zapored lahko pokal obdržijo. Mi smo dobili  diplomo in pohvalo, prav tako vsi ostali tekmovalci.

Po podelitvi se je odvijal nogometni turnir. Ker smo se odločili, da ne bomo tekmovali, smo z zanimanjem opazovali igro in se pogovarjali s ministranti iz drugih župnij.

Nato je sledil le še miren povratek domov.

Napisal: Filip J.