Srečanje nadškofa Cvikla z bodočimi birmanci v dvorani Zavoda AMS v Mariboru

V športni dvorani Zavoda Antona Martina Slomška je danes potekalo prvo tovrstno srečanje nadškofa Cvikla z birmanskimi pripravniki, se pravi bodočimi birmanci Mariborske nadškofije. Zakrament svete birme bodo prejeli v pastoralnem letu 2015/16. Srečanje se je začelo ob 10. uri z uvodni pozdravi, iskreno molitvijo k Svetemu Duhu ter dramatizacijo binkoštnega dogodka. Zatem so sledile čudovite delavnice, predviden je bil pogovor z nadškofom metropolitom msgr. Alojzijem Cviklom. Za sklep vsega dogajanja pa je bila sveta maša, ki jo je vodil nadškof ob sopmaševanju velikega števila duhovnikov. Posebnost srečanja je bil sprejem sveče “pobratene” skupine.

Po poročanju Radia Vatikan in organizatorjev, je v Maribor prišlo 1324 birmanskih pripravnikov, z njimi 107 spremljevalcev in 100 animatorjev, 70 animatorjev pa je vse pričakalo v športni dvorani.

Med udeleženci so bili tudi veroučenci 8. razredov iz naše Pastoralne zveze Dravograd. Birmanci Dravograda so tako prejeli svečo ‘pobratenih‘ birmancev iz župnije Pobrežje, birmanci iz Črneč z birmanci iz ?, birmanci iz Šentjanža in Šempetra z birmanci iz Slovenskih Konjic ter birmanci iz Libelič z birmanci iz Žič.

birmanci v MBCvikl - birmanci