Srečanje starostnikov v župniji Šentjanž

Članice naše župnijske Karitas se s svojim delovanjem trudijo uresničevati poslanstvo ljubezni do bližnjega. Verjamejo, da uresničevanje ljubezni do ubogih in pomoči potrebnih vodi v izkušnjo Božje ljubezni in usmiljenja, ki hoče doseči vse ljudi. Iz tega črpajo tudi motivacijo za svoje delo in vsako leto že tradicionalno organizirajo srečanje starejših župljanov naše župnije.

V soboto, 28. septembra, smo se tudi letos zbrali z namenom, da polepšamo popoldne in se skupaj poveselimo z našimi starejšimi krajani. Srečanje smo začeli s sveto mašo, ki jo je daroval župnijski duhovni pomočnik, gospod Marjan Banič, ki je podelil tudi zakrament bolniškega maziljenja. Srečanje smo nadaljevali v župnišču, s kratkim kulturnim programom, pogostitvijo in veselim druženjem do poznega popoldneva.

S to pozornostjo želimo sporočiti našim starejšim krajanom in krajankam, da jih imamo radi, jih cenimo in spoštujemo. Kajti zavedamo se, da je starost neizmerno bogastvo, saj se skozi leta v vsakem izmed nas nakopiči toliko lepih in dragocenih spominov in izkušenj, ki jih lahko delimo z drugimi, še posebej z mladimi. O tem je razmišljal tudi papež Benedikt XVI., in zapisal tele vrstice:

”Življenje je tudi v starosti lepo, ne glede na nekatera pritoževanja  in omejitve.  Kakovost družbe se meri po tem, kako ravna s starejšimi ljudmi. Starejši so kot odprta knjiga, v kateri lahko mladi najdejo  dragocene napotke za svojo življenjsko pot.” (papež Benedikt XVI.)

Anja Onuk