Srečanje zakonskih jubilantov PZD – 17.11.2019

V nedeljo, 17. 11. 2019, smo v naši župniji Dravograd delili veselje z zakonci jubilanti iz vseh župnij PZD. Povabljenih je bilo 86 parov, ki so letos praznovali jubileje okroglih obletnic. Odzvalo se je 13 parov, žal sta dva para zbolela in sta udeležbo odpovedala. Preostalih 11 parov pa je sledilo slovesni maši, ki jo je daroval naš župnik Igor. Za uvod v mašo je poskrbela Bernarda Šlebnik Gnamuš, ki je vse slavljence pozdravila z izbranimi pozdravnimi besedami. Izrazila je veselje nad njihovo zvestobo, saj je bilo na srečanju kar 5 zlatororočenskih parov. ” Spoštovani jubilanti, prav Vi nam danes potrjujete in dokazujete da prava in trdna ljubezen živi! Potrditev in praznovanje vaše osebne okrogle obletnice zakona pomeni spoštovanje zaveze med dvema človekoma, ki je bila dana ne samo med vama zakoncema, ampak tudi pred Bogom. Vaše vztrajanje v zakonu je dar skrivnosti medsebojne ljubezni in podarjanja življenja drug drugemu.  Vsem nam prisotnim danes tukaj, ste vzor in opomin, da je kljub prehojeni skupni poti, ki s seboj nosi takšne ali drugačne preizkušnje, mogoče vztrajati, si pomagati in biti drug drugemu opora. Ljubezen med zakoncema  je podoba absolutne in neminljive ljubezni, s katero Bog ljubi človeka.

Se še spominjate vaše priprave na poroko in poroko samo?  Najlepšega dneva v življenju? Tiste večne obljube: Jaz sprejmem tebe….  In … Obljubim, da ti bom ostal zvest v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja…,.. kot da bi se to zgodilo včeraj, a je vseeno minilo nekaj okroglih let? Žal nas v življenju vsakdanje obveznosti in skrbi hitro preplavijo, da pozabimo na najpomembnejše – medsebojne odnose, ljubezen, spoštovanje, moč in vztrajanje na skupni poti.  Črpanje moči iz skupne ljubezni, ki jo daje Bog, brez Božje pomoči ne bi bilo uspešno. Pričevalci te Božje ljubezni, pa ste danes prav vi dragi jubilanti. Hvala Vam.

V imenu naše župnije, ki je tudi letos gostitelj te slovesnosti, se vam z vsem srcem zahvaljujemo, da vztrajate v zakonu in sledite ter izpolnjujete Njegov božji načrt. Ostanite še naprej naši dejavni pričevalci, še posebej mladim, ki se šele odločajo stopiti na to pot. Bodite vzorniki! Ob praznovanju vašega jubileja vam iskreno čestitamo  in izrekamo iskreno zahvalo.

Po maši pa smo se povezali v molitvi za poseben blagoslov, ki ga je župnik podelil vsem slavljencem, jih prijazno nagovoril ter klical nanje blagoslov od Boga. Popoldanski čas pa smo preživeli v druženju pri skupnem kosilu pri Sv.Križu nad Dravogradom.

udeleženka