Srečanje zakonskih jubilantov PZŽD 2014

V nedeljo 26.oktobra je župnija Sv. Peter na Kronski gori gostila letošnje srečanje zakonskih jubilantov Pastoralne zveze župnij Dravograd (PZŽD). Šestnajst parov je čutilo, da na vabilo župnika moderatorja Igorja odgovori in s svojo navzočnostjo polepša srečanje vseh, ki v tem letu Gospodovem 2014 slavijo okroglo obletnico svojega zakonskega življenja.Praznovanje so pričeli s slovesnim vstopom v svetišče, ozaljšani z naprsnim šopkom, dar članov ŽPS domače župnije gostiteljice. Župnik Igor je v prvem delu srečanja posvetil misli našim cerkvam, kjer se zbiramo k bogoslužjem in tako izpolnjujemo prvo zapoved Jezusove postave ljubezni (Ljubi Gospoda svojega Boga z vsem srcem, vsem mišljenjem in vso močjo) saj smo slavili tudi žegnanjsko nedeljo – spomin posvetitve domače cerkve. Po slavju svete evharistije pa se je posvetil zakonskim jubilantom z nagovorom in vzpodbudo o utrjevanju družinskega življenja v sodobni razkristjanjeni družbi (..Ljubi svojega bližnjega, kakor samega sebe). Po slovesnosti so bili slavljenci pogoščeni s sladkim pecivom in napitkom.

Srečanje pa se s tem ni končalo. Vsi so prejeli spominsko listino od župnika Igorja in družabno srečanje se je nadaljevalo v gostišču Kašman s skupnim kosilom in družabnostjo. Tudi ta vidik druženja in slavja je utrdil vezi njihovega zakona in prijetno druženje se je nadaljevalo skoraj do večernih ur z obujanjem spominov na prva srečanja v dvoje in poroko. Ker je nekaj jubilantov tudi muzikantov, ni manjkal tudi skupni ples in obilo smeha.

Gotovo je bilo srečanje v cerkvi pri oltarju ob ponovni obljubi zvestobe in popoldansko druženje krasna priložnost, da ljubezen ki slavljence ‘gor‘ drži, zacveti v ponovnem sijaju.

DSC_4420 DSC_4288 DSC_4290