Srečanje župnijskih sodelavcev župnije Dravograd na Kapli

V soboto 21.septemba, na god Sv. Mateja smo sodelavci župnije Dravograd skupaj z našim župnikom Igorjem preživeli čudovit dan na Kapli. Že povabilo na srečanje je bilo tako mikavno, da se nas je v dobrem razpoloženju in pričakovanju nekaj lepega, zjutraj pred farno cerkvijo v Dravogradu zbralo lepo število.

Z osebnimi avtomobili smo se podali na pot proti Kapli. Že prvi pogled na lepo obnovljeno cerkev Sv. Katarine in župnijski dom nas je prevzel. Lepota kraja in pokrajine, nas je že po prvih razgledih vpila vase.

Malo z negotovostjo v srcu smo prišli, kako nas bodo sprejeli domačini, saj smo prišli z njihovim nekdanjim ljubljenim župnikom Igorjem. Pa je bil ves strah odveč, lepo smo bili sprejeti in pogoščeni v župnijskem domu.

V cerkvi Sv. Katarine smo začeli naš dan, kjer smo se Bogu priporočili in ga počastili v molitvi in pesmi. Zgodovino Kaple in o prizadevnosti domačinov pri nastajanju krasne podobe farne cerkve kot jo ima danes, nam je podrobno predstavil gospod Igor. Z izbranimi besedami, s tankočutnostjo in hvaležnostjo nam je odstrl delčke svojega 20 letnega duhovniškega življenja med Kapelčani. Skozi njegovo besedo smo začutili lepoto, pristnost in preprostost življenja med temi klenimi in srčnimi ljudmi.

Lepoto Kaple, čudovitih razgledov in prostranosti, ki osvobajajo duha, smo doživeli po poti, ki smo jo prehodili do nekdanjega mejnega prehoda in do kmetije Čuman. Na kmetiji Čuman smo si s spoštovanjem do priletnega gospodarja in gospodinje ogledali kmečko zbirko, hišo in vrt. Skozi pogovor smo začutili kako si z ljubeznijo prizadevajo ohranjati prvobitnost naravnega načina kmetovanja.

Veliko lepega nas je še čakalo, zato smo pohiteli do Odamovega jezera, ki je svojevrstna zanimivost in naprej do Lovskega doma. Tu smo v pravem prijateljskem druženju obeležili god in bližajoči rojstni dan gospoda Igorja. V praznovanju smo se začutili pristno povezani med seboj in našim gospodom Igorjem. Začutili smo se kot župnijska skupnost župnije Dravograd, v kateri se vedno nekaj lepega dogaja, prav po vzpodbudah in odprtosti našega duhovnika in prijatelja Igorja.

Lep dan, čudovito druženje se je prehitro bližalo koncu in že smo bili nazaj pri farni cerkvi na Kapli, kjer smo si še ogledali obnovljen ribnik, katerega je nekoč uredil gospod Igor, sedaj pa so ga obnovili njegovi nekdanji veroučenci. Tako smo lahko na svoje oči videli, da so semena, ki jih je sejal gospod Igor kot duhovnik na Kapli, že vzklila in kot je lepo povedal ključar: »Gospod Igor je tu med nami postavljal temelje, mi pa na teh temeljih ob novem duhovniku gradimo naprej.«

Dan se je prevesil in kot zadnji pozdrav Vsemogočnega na Kapli smo doživeli še krasen sončen zahod.

Prevzeti od vsega lepega smo odhajali domov. V srcih pa je ostala hvaležnost gospodu Igorju za podarjen dan in prepričanje, da je ta dan kot božji blagoslov utrdil naše vezi za prihodnje skupno delo in življenje v naši župniji Dravograd.