Svete birme lepe, priprava konkretna

Sveta birma je mimo! Intenzivna je bila priprava, sploh na koncu. Gotovo za koga naporna. A vemo, da so mladi v teh letih sposobni še veliko več. Čeprav so se na koncu najbolj intenzivno pripravljali, se njihova duhovna rast začela že mnogo prej. Že v zibelki, kjer so svoje otroke starši pokrižali pred spanjem. Leta verouka so prinesla nekaj znanja, a največ štejejo osebne izkušnje. Hvaležni smo lahko, da je nekaj birmancev sodelovalo na letošnjem oratoriju, kjer so bili naša nepogrešljiva pomoč. Vodstvo se je trudilo, da bi vsi animatorji doživeli pravi, fizični dotik Boga. In Bogu hvala, večina od njih je to tudi doživela. Zadnji teden priprav je še posebej nagovarjal, tudi starše in botre. Za to je poskrbelo 12 gostov: spreobrnjenec-zdaj duhovnik, ki je šele pri 22 letih spoznal Jezusa; zakonski par, ki se trudi živeti po Božjih zakonih; ozdravljeni odvisnik od mamil, ki je mlade opozarjal na pasti tega življenja; g. nadškof in mladi iz župnije Kotlje, ki so bili najsvetlejši zgled iskanja poti do Boga in naše matere Marije. Večina birmancev je z odprtimi usti in nepremično zrla v goste. Celo starši so pristopali do gostov in jih nagovarjali. Veliko se jih je tudi zahvalilo vodstvu.

Župnik Igor je pri sveti maši vedno povzemal pričevanja gostov in k temu vsak dan dodal en dar, ki ga podarja sveti Duh z birmo. Obe katehistinji, ga. Katja in ga. Sonja ter nekateri animatorji so z veseljem organizirali vso pripravo, ker se zavedajo, da je svet tam zunaj krut. Naš otrok ni nikoli dovolj pripravljen. Upajo pa, da se starši zavedajo, da je edino Jezus tisti in njegova mama Marija, ki sta neprestano, vsak trenutek življenja, ob naših otrocih. Zato ne pozabimo moliti, se zahvaljevati in prositi za njuno varstvo!

Birmankam in birmancem smo lahko samo še zaželeli, da bi vsak dan svojega življenja klicali svetega Duha, saj je Jezus tisti, ki pravi: »Z vami sem vedno, do konca sveta!« in k temu dodaja: »Prejmite Svetega Duha!« Žal ga bodo izkusili samo tisti, ki bodo za to redno prosili. Tudi danes in skozi celo življenje je potrebno ponavljati: »Pridi, Sveti Duh, pridi!« in bo prišel! Verjemite!

Seveda se veroučno leto nadaljuje. Za vse birmance bo ostal reden verouk, seveda prostovoljen. V svojo sredo pa jih bodo povabili tudi mladi, ki so se jim med samimi pripravami počasi predstavljali. Konec novembra že odhajajo z birmanci na duhovni vikend, ki se skrbno pripravlja. Po lanskoletnih izkušnjah, bo super!

MK

IMG_2628a IMG_2634a   IMG_2682a IMG_2685a IMG_2706a IMG_2660aIMG_2662a

IMG_2733a