Svetnik med nami

V četrtek smo tudi nekateri župljani (med njimi mladi) smeli doživeti neponovljiv dogodek. V sosednji župniji so gostili posmrtni ostanki največjega vzgojitelja mladih 19. stoletja – svetega Janeza Boska. Nabito polna cerkev, ganljiv program mladih in svetnikova fizična navzočnost sta nas nabila z neko posebno, neopisljivo energijo. Ne samo po poti domov, še dolgo boto ti trenutki odmevali. Poglejte nekaj vtisov …

Velika množica iz Radelj in okoliških župnij skupaj s sestrami HMP in duhovniki je don Boska sprejela v Športni hiši Radlje. Tu so posebnega gosta najprej pozdravili pihalni  orkester Radlje in mažoretke. Mladi so pripravili in vodili pester družabni program, v katerem ni manjkalo pozdravov visokim gostom, zbrane je nagovoril tudi župan Občine Radlje Alan Bukovnik. V programu so sodelovali: glasbena šola Radlje, župnijski otroško-mladinski pevski zbor in harmonikarski orkester Vučič. Otroci in animatorji so zapeli nekaj pesmi ter zaigrali prizore iz don Boskovega življenja. Sledile so delavnice in športne igre.

Iz Športne hiše Radlje je nato skozi mesto krenila procesija v župnijsko cerkev sv. Mihaela. Tam je slovesno sveto mašo daroval salezijanski inšpektor Janez Potočnik.

Po maši so mladi Muta-Trbonje pripravili recital o don Boskovem življenju, s katerim se je pričelo celonočno bedenje, do jutranjih ur, ko so v cerkvi zapeli slovesne hvalnice.

Vir: donbosko.si